Vitaminer & Mineraler

Bamse Bomstærk gi’r dit barn en sund start

Vitamin/mineral-tilskud er en god ide – ikke bare for voksne. Faktisk har børn et større behov for et sådant kosttilskud. Dels skal barnet jo opbygge og udvikle helt nye celler og væv under vækstprocessen, dels er barnets immunsystem ofte svagt, og dets sygdomsrisiko er derfor mange gange større end voksnes.

Bamse Bomstærk gi'r dit barn en sund start

Naturligvis kan kosttilskud ikke erstatte en god og alsidig kost, som er selve grundlaget for barnets sunde vækst. Men med den stigende forarbejdning, dybfrysning og anden langtidskonservering af vores fødevarer, tilsætning af naturfremmede farvestoffer mv., samt med den omfattende forurening af luft, jord og vand, er vores fødevarers kvalitet blevet forringet, ikke bare i smag og friskhed, men i høj grad også i næringsværdi. Og det går især ud over børnene.

Bamse Bomstærk børnevitamin/mineral-tabletter skiller sig ud fra almindelige børnevitaminer ved at være mere bredtdækkende med hensyn til vigtige næringsstoffer. Derfor er det et meget alsidigt kosttilskud, som sikrer, at barnet får de nødvendige næringsstoffer under opvæksten. Bamse Bomstærk tyggetabletter er tilpasset barnets særlige behov og næringskrav på en sådan måde, at de vigtige vitaminer og mineraler tilføres i passende doser uden risiko for overdosering. Tabletterne giver således et meget bredt tilskud til barnets normale kost og understøtter dermed udviklingen af knogler og tænder og dannelsen af nyt væv i led og muskler. Samtidig styrker Bamse-tabletter barnets almene sundhedstilstand og gør det lettere at komme over fx infektionssygdomme.

Bamse Bomstærk tyggetabletter er velsmagende og kan både knuses og suttes. Anbefales til børn i alderen 3-10 år. Tabletterne kan tages hele året, men er særligt vigtige i vinterhalvåret og under og efter sygdomsperioder. Der er også taget hensyn til børn med allergirisiko, for Bamse-tabletter er uden kunstige smagsstoffer (naturlige aromastoffer fra jordbær).

Indhold i en Bamse Bomstærk-tablet

Sødestof (erythritol), magnesiumcarbonat, maltodextrin (majs), acerolapulver (Malpighia punicifolia L.), ferrofumarat, tranebærsaftkoncentrat (Vaccinium macrocarpon Aiton), L-ascorbinsyre, naturlig jordbæraroma, vand, selenberiget gær, overfladebehandlingsmiddel (magnesiumsalte af vegetabilske fedtsyrer), D-α-tocopherylacetat, nikotinamid, betacaroten, cholecalciferol, manganosulfat, sødestof (steviolglycosid), ethylcellulose, calcium-D-pantotenat, antiklumpningsmiddel (siliciumdioxid), pyridoxinhydroklorid, riboflavin, thiaminmononitrat, phylloquinon, cyanocobalamin, kaliumjodid, pteroylmonoglutaminsyre, kromtriklorid, natriummolybdat, D-biotin.

Indhold pr. tablet
Mængde
Børn 3-10 år: % af ADT*
Voksne og børn fra 11 år og derover
Vitaminer      
A-vitamin  400 mikrogram 100 % 50 %
B1-vitamin (thiamin) 0,7 mg 100 % 64 %
B2-vitamin (riboflavin) 0,8 mg 100 % 57 %
B6-vitamin 0,8 mg 100 % 57 %
B12-vitamin 1 mikrogram 100 % 40 %
Folsyre 75 mikrogram 100 % 38 %
Niacin 3 mg 33 % 19 %
Pantotensyre 2 mg 100 % 33 %
Biotin 8 mikrogram 100 % 16 %
C-vitamin 90 mg 225 % 113 %
D-vitamin 10 mikrogram 100 % 200 %
E-vitamin 5 mg 100 % 42 %
K-vitamin 30 mikrogram 100 % 40 %
       
     
Mineraler
Jern 8 mg 100 % 57 %
Magnesium 60 mg 70% 16 %
Jod 70 mikrogram 100 % 47 %
Mangan 1,2 mg 100 % 60 %
Krom 11 mikrogram 100 % 16 %
Selen 20 mikrogram 100 % 36 %
Molybdæn 17 mikrogram 100 % 34 %

*ADT = Anbefalet daglig tilførsel.

Læs også
Bamse Bomstærk – multivitaminer/mineraler til dit barn
Vitamin- og mineralguide
Multivitaminer/mineraler kan forbedre børns hjernefunktion
Vitaminer giver bedre karfunktion hos børn
C- og E-vitamin til børn med astma
Nyfødte kan have behov for ekstra D-vitamin
Anprisninger: Molybdæn