C-vitamin

C-vitamin på en helt ny måde

Liposomalt C-vitamin er en helt ny måde at levere C-vitamin til kroppen på. Hvad ligger der i begrebet?

Kort fortalt er det C-vitamin, der er pakket ind i et lag fedt (liposomer), som gør, at det kan transporteres direkte ind i vores celler. Og det er af stor betydning for vitaminets evne til at booste immunforsvaret og derved modvirke og forebygge både alvorlige sygdomme og mindre lidelser som fx forkølelse.

Hidtil har man indtaget C-vitamin i form af tabletter – eller intravenøst, når der er behov for megadoser. Men der er nu kommet en tredje mulighed, som er både billigere og mere effektiv: Liposomalt C-vitamin.

C-vitamin på en helt ny måde

Ligesom vand og olie ikke går godt i spænd, har et vandopløseligt vitamin som C-vitamin ikke let ved at komme igennem vores fedtholdige cellemembraner. Det betyder, at almindeligt C-vitamin har en biologisk optagelighed på ca. 20 %, hvor de resterende 80 % forbliver i tarmen. Optagelsen af liposomalt bundet C-vitamin ligger på 90-100 %.

En almindelig bivirkning ved store doser af C-vitamin er diarré, men hvis C-vitaminet er koblet til liposomer, kan man undgå denne ubehagelige bivirkning. Desuden er det væsentligt, at liposomalt bundet C-vitamin kan transporteres ind i selve cellen, netop fordi den er bundet til liposomer, som er fedtopløselige partikler i nanostørrelse.

Liposomal C-vitamin fra Natur-Drogeriet A/S!

Læs også
Liposomal C-vitamin
Liposomer – hvad er det?
C-vitamin – hvad skal jeg med det?
C-vitamin i megadoser: Er der bivirkninger?
C-vitamin mod forkølelse og stress
C-vitamin og neurologiske forstyrrelser
Antioxidanter efter hjerneblødning mindsker risikoen for demens
Podagra og C-vitamin

Kilder
http://www.christinasantini.com
Hickey DS, Roberts HJ, Cathcart RF. Dynamic Flow: A New Model for Ascorbate. Journal of Orthomolecular Medicine, bd. 20, nr. 4, 2005.
Shade CW. Liposomes as Advanced Delivery Systems for Nutraceuticals. Integr Med, 2016;15(1):33-6.