C-vitamin Knogler og tænder

C-vitamin styrker tandkødet

C-vitamin har mange gode egenskaber – og nu er det så også påvist, at vitaminet kan styrke tandkødet.

Enhver ved, at omhyggelig pleje er en god beskyttelse for tænder og tandkød. Men nu har forskere fra State University i New York via en undersøgelse af 12.419 amerikanere fastslået, at en dårlig vitaminbalance forhøjer risikoen for tandkødsbetændelse.

At C-vitaminmangel er skadelig for tænderne, var man allerede klar over i tidligere tider, hvor de gamle søfarere i høj grad var bange for den frygtede sygdom skørbug. Men først i moderne tider har forskerne kunnet besvare spørgsmålet om, hvorfor vitaminet har så mange forskellige virkninger i kroppen. Det beskytter bl.a. cellerne mod angreb fra affaldsstoffer fra stofskiftet og fra miljøgifte.

C-vitamin skal som alle vitaminer indtages via kosten eller som kosttilskud, fordi kroppen ikke selv kan producere dette livsvigtige mineralstof.

Natur-Drogeriet A/S forhandler C-vitamin i flere former: Tabletter og pulver, en liposomal version og som velsmagende tyggetabletter under handelsnavnet Acerola. Alle produkter kan købes hos Matas og i helsekostbutikker.

C-vitamin er godt for tandkødet

Læs også
C-vitamin er godt for tandkødetTandkødsblødninger øger risikoen for hjerteinfarkt
C-vitamin – hvad skal jeg med det?
C-vitamin: Forskellen på traditionelt og liposomal C-vitamin
Tandkødssygdom og calcium
Q10 mindsker tandkødsbetændelse
Calcium er vigtigt for et sundt tandkød
Historiske betragtninger om mundhygiejne
Følsomme tandhalse