Knogler og tænder

Følsomme tandhalse

Næsten 20 % af alle voksne lider af følsomme tandhalse, som giver jagende smerter, når man spiser eller børster tænder. Efterspørgslen efter noget, der virker mod lidelsen, stiger, og det samme gør antallet af produkter.

Muno Colostrum kan være et godt bud på et kosttilskud, der kan modvirke følsomme tandhalseMan kan anvende de mest forskelligartede indholdsstoffer til at fjerne smerterne. Men mange – fx kalium- eller strontiumsalte og natriumfluorid – er stort set virkningsløse. De bedste forsøgsresultater er opnået med aminfluoridholdigt tandpasta. På grund af de specielle egenskaber i dette fluorid dannes der et stabilt og tætsiddende lag, som forhindrer, at der igen opstår smertefuld irritation af tandhalsene.

Men smerten er udelukkende et symptom. Ofte overser man, at det egentlige problem er caries i tandhalsene. “Mange produkter for følsomme tandhalse giver ikke tilstrækkelig beskyttelse mod caries i tandhalsene, fordi de mangler virksomme indholdsstoffer”, lyder kritikken fra Barbel Kiene fra Elmex Forschung.

Sørger du godt for dine tænder, dit tandkød og din mundhule med colostrum, tager du også hånd om mange andre dele af din krop. Produktet Muno Colostrum fra Natur-Drogeriet A/S kan købes i helsekostforretninger og hos Matas. Colostrum, der indtages som kapsler, er fantastisk for dit tandkød.

Læs også
Muno Colostrum – et naturligt tilskud til vores sundhed
Calcium er vigtigt for et sundt tandkød
C-vitamin styrker tandkødet
Q10 mindsker tandkødsbetændelse
Dårlig mundhygiejne kan være årsag til lungebetændelse
Mor, mor, han behøvede slet ikke at bore…
Lav antioxidantstatus hos leukoplaki-patienter
PFOS: Et fluorstof med store konsekvenser for miljøet

Kilde
Loimaranta V. et al. Effects of bovine immune and non-immune whey preparations on the composition and pH response of human dental plaque. Eur J Oral Sci 1999;107(4):244-250.