C-vitamin Folkesundhed Gigt og andre sygdomme i bevægeapparatet

Urinsyre er årsag til mange sygdomme

Urinsyre er slutproduktet i kroppens omdannelse af puriner, der stammer dels fra kosten, dels fra kroppen selv – og de er vigtige bestanddele i vores celler.

Overskud af urinsyre i blodet kan resultere i urinsyregigt, hvor syren aflejrer sig som små krystaller omkring leddene. Den mest kendte form for urinsyregigt er podagra, hvor urinsyrekrystallerne aflejrer sig ved storetåens grundled. Desuden er stoffet impliceret i for højt blodtryk, hjertesygdom, fedme, sukkersyge og et højt kolesterolniveau.

Normalt er der balance, når kroppen danner og udskiller urinsyre i kroppen. Hos mere end 90 % af de patienter, der lider af urinsyregigt, skyldes sygdommen, at nyrerne ikke udskiller stoffet effektivt nok.

En af metoderne til at undgå for meget urinsyre er at være opmærksom på indtaget af purin. Kaffe, te, rødt kød og chokolade er alle purinholdige. Det samme gælder frugtjuice og sukkersødede drikkevarer.

Djævleklorod kapsler og te er meget virksomme mod urinsyre. Du kan også tage et tilskud af C-vitamin, som medvirker til at reducere urinsyremængden i blodet.

Læs også
Podagra og C-vitamin
Multisygdom – hvad er det?C-vitamin har en indvirkning på urinsyre i kroppen
Bernhard Spur: Mineralstofskiftets ernæringsmæssige betydning
Djævleklorod i forskning og folkemedicin
C-vitamin: Hvilke madvarer indeholder mest?

Kilde
http://www.sundhed.dk
Journal of the American Medical Association
, 1993