Demens-sygdomme Naturmidler

Ginseng-ekstrakt gavner Parkinson-patienter

Kan Parkinson-patienter have en effekt af at tage et dagligt tilskud af ginseng?

Parkinsons er nr. 2 på listen over de mest almindelige nervenedbrydende lidelser, og den medfører ofte invaliderende sygdom og store udgifter for samfundet. Man har endnu ikke fundet en behandling, der definitivt kan bremse udviklingen af sygdommen. Neurodyn Inc. er en canadisk biotek-virksomhed, der identificerer, validerer og udvikler naturlige, biologiske midler til tidlig behandling af neurologiske sygdomme.

Ved hjælp af en Parkinson-model med langsom sygdomsudvikling har man påvist, at ginseng-ekstrakt kan give næsten 100 % beskyttelse til nigrale dopaminerge neuroner og striatal innervation. Dette bekræfter tidligere forsøg fra samme virksomhed, hvor man påviste ekstraktets potentiale som nervebeskyttende behandling mod Parkinsons og introducerer en ny model for screening af nerve-beskyttende stoffer.

Forsøgsprogram

Ginseng kan være nyttigt til Parkinson-patienter

Neurodyn gennemførte et naturlægemiddelprogram med progranulin – et vækstfaktor-lignende protein med påvist nervebeskyttende aktivitet – til behandling af Parkinsons. Forsøg har vist, at nedsat ekspression af neuronalt progranulin er et tidligt tegn i udviklingen af dets patenterede dyremodel af amyotrof lateral sklerose-Parkinsonisme demenskompleks (ALS-PDC), hvilket tyder på, at progranulin måske spiller en rolle i den nervenedbrydende proces.

Naturprodukter kan spille en signifikant rolle for nedsættelse af risikoen ved at udvikle og markedsføre lægemidler og giver en række fordele frem for traditionelle lægemiddeludviklingsprogrammer. Ofte har disse naturlige produkter en kendt sikkerhedsprofil og traditionelle beviser for deres virkning ved visse sygdomme. Neurodyn kan drage nytte af reducerede produktudviklingsomkostninger på grund af færre lovgivningsmæssige krav til dokumentation, lavere omkostninger til kliniske forsøg og kortere udviklingstid fra udvikling til lancering.

Aldrende forbrugere vil gerne betale for at holde sig mentalt i god form. De virksomheder, der producerer fødevarer til særlige medicinske formål, er på nippet til at markedsføre produkter, som kan medvirke til at udsætte nervenedbrydende sygdomme. Der er fornyet interesse i den rolle, vitaminer og mineraler spiller som næringsstoffer til hjernen i forskellige livsafsnit. Ny forskning i fordelene ved flerumættede fedtsyrer på hjernens udvikling vil også give medicinske fødevarer, fødevare- og kosttilskud stort innovationspotentiale.

Rød Panax Ginseng i kapsler og tonikum – fra Natur-Drogeriet A/S. Kan købes hos Matas og i helsekostbutikker.

Læs også
Parkinsons – en uhelbredelig sygdom med diffuse symptomer
Spis sundt og undgå Parkinsons
D-vitamin bremser udviklingen af Parkinsons
Ginseng – et godt anti-aging middel
Ginseng til dit immunforsvar – og meget mere
A. O. Hansen: Ginseng – sensationen blandt planterne
Maximum: Danmarks bedste kostforsikring
Brottrunk har en fantastisk virkning mod Parkinsons