Folkesundhed Naturmidler

Kinesisk malurt mod malaria

Malaria er en frygtet sygdom i mange lande rundt om på kloden, og derfor står kinesisk malurt højt på listen over effektive naturmidler.

De internationale sundhedsorganisationer har nu besluttet at sætte ind med en kinesisk lægeurt i kampen mod malaria. Medikamentet artemisinin reducerer dødeligheden med helt op til 97 % og har dermed vist sig at være yderst virksom.

Mange steder i Afrika er malaria-myggene blevet resistente over for gængse midler som klorokin. Hvert år dør en million mennesker af febersygdommen – heraf er de fleste børn under fem år.

Kinesisk malurt med artemisinin er effektivt mod malaria

Kinesisk malurt blev oprindelig opdaget ved militære forskningsforsøg. Artemisinin udvindes af planten kinesisk malurt (Artemisia annua)ikke at forveksle med havemalurt, som bl.a. anvendes i snaps og bitter. Planterne er i familie, men havemalurt indeholder ikke artemisinin.

En international hjælpefond stiller 450 mio. dollars til rådighed til i løbet af de næste fem år at fremskaffe rigelige mængder artemisinin til at dække behovet.

Kinesisk malurt fra Danmarks ældste naturmiddel- og lægemiddelfirma Natur-Drogeriet A/S. Produktet kan købes hos Matas, i helsekostbutikker og online.

Læs også
Kinesisk malurt – det naturlige malariamiddel
Kinesisk malurt giver fuld sundhedsværdi
Kinesisk malurt kan behandle ukomplicerede malariatilfælde
Ilt øger virkningen af artemisinin ved kræftbehandling
Artemisinin – et stof udretter mirakler
Phyto-serien – den nemme vej til urternes helbredende kraft