Kosttilskud Naturmidler

Olivenblade har masser af medicinske egenskaber

De fleste husker sikkert det sted i Bibelen, hvor der fortælles om duen, der bringer Noah et olivenblad og således tegnet på, at Syndflodens vande har lagt sig.

I moderne tid har man opdaget et imponerende sundhedsrelateret stof i olivenblade, kaldet oleuropein. Oleuropein er et iridoid, en klasse af kemiske stoffer, der findes i planter. Forskerne har påvist, at oleuropein sænker blodtrykket, fremmer blodstrømmen gennem hjertets arterier, normaliserer hjerterytmen og forebygger mod muskelkramper i tarmen.

Omkring 1970 viste amerikanske undersøgelser, at stoffet calcium elenolat, der udvindes af oleuropein, har en stærkt dræbende virkning på virus, bakterier og parasitiske protozoaner. Kosttilskuddet Olivir har bevaret olivenbladenes fulde medicinske kraft og indeholder 6 % oleuropeosider.

Også herpes patienter kan hjælpes med præparatet. Det anbefales videre ved kroniske træthedsproblemer i forbindelse med virusinfektioner, ved blæreinfektioner, samt ved forkølelse og influenza.

Læs også
Olivenblade: Indholdsstoffer, anvendelse og virkning
Olivenblade styrker immunforsvar og kredsløb
Olivenblade og nervebeskyttelse
Olivenblade kan genoprette kroppens insulinbalance
Prøv en naturkur: Tag det i opløbet og bliv hurtigt rask
En alternativ kur mod herpes simplex og helvedesild
Sådan slipper du af med helvedesild

Kilde
Zurzuelo A et al. Vasidilator Effect of Olive Leaf. Plant med., 1991, okt; 57 (5): 417-19
Alche JD. Cytochemichal Features Common to Nucleoli and Cytoplasmatic Nucleoloids of Olea Europaea meiocytes, J Cell Sci 1994, Fed; 107 (Pt 2): 621-9.