Kredsløb Sund kost og livsstil

Vindruer er gode for kredsløbet

En analyse offentliggjort i Nutrition Research og en artikel fra Journal of Gerontology: Biological Sciences rapporterer begge om positive resultater for vindruer til reduktion af risikofaktorer for kredsløbssygdom.

I analysen vurderede forfatterne de videnskabelige beviser for den hjertebeskyttende virkning ved polyfenoler i vindruer. “Tilskud af vindruekerner, vindrueskind eller rødvinsprodukter kan muligvis være et gavnligt supplement til en kostmæssig indfaldsvinkel til forebyggelse af kredsløbssygdomme. Der er dog behov for yderligere forskning for at understøtte strategien”, konkluderer de.

I Journal of Gerontology rapporterer forskere ved Michigan State University, at man hos rotter, der er opfostret til at udvikle salt-følsom hypertension (forhøjet blodtryk), kunne iagttage en reduktion i blodtrykket og en forbedret hjertefunktion efter indtagelse af pulveriserede spisevindruer. “Forværringen af forhøjet blodtryk og hjertesvigt blev bremset ved tilføjelse af vindruepulver til en saltholdig kost”, bemærker Steven Bolling, MD, i hvis laboratorium forsøget fandt sted.

Læs også
ActiVin® er en multihelbreder
ActiVin® beskytter mod giftstoffer
ActiVin® – stærkere end C, E og betacaroten
ActiVin® – den stærke antioxidant!
ActiVin® kan dræbe kræftceller
ActiVin® vindruekerneekstrakts betydning for forebyggelse af sygdom
ActiVin® kan modvirke de skadelige virkninger af stress
Vindruekerneekstrakt og sygdomsforebyggelse
Vindruekerneekstrakt dræber kræftceller
Spis også kernerne!