Astma og allergier Sund kost og livsstil

Margarine og allergi

At margarine ikke bør findes i et køkken, der laver sund mad, bekræftes af en finsk undersøgelse – og allergi er et af nøgleordene.

Man undersøgte børn for risiko vedrørende udvikling af allergi. De børn, der var i allergi-risikogruppe, spiste mere margarine og mindre smør end børn, der ikke udviklede allergi. Det skal bemærkes, at dette ikke udelukker, at der også er en lang række andre faktorer, der har betydning for allergiudvikling.

Når man fremstiller margarine, underkastes den flydende olie en proces, der kunstigt hydrogeniserer olien. Dermed misdannes fedtsyrerne, og man skaber de unaturlige transfedtsyrer, der bringer ubalance i den helbredende proces og kan fremskynde dannelsen af defekte cellemembraner. Flerumættet fedtsyre, fx transfedtsyre som i margarine, menes at være med til at skubbe til dannelsen af prostaglandin E2, et stof der fremkalder inflammation og får vores immunsystem til at udløse allergiske reaktioner.

Amizan – et produkt baseret på vagtelæg – er et af de midler, der måske kan afhjælpe allergi. Forhandles af Natur-Drogeriet A/S og kan købes hos Matas, i helsekostforretninger og online.

Amizan er et effektivt middel mod allergiLæs også
Margarine er farligt for hjertet
Margarine forøger risikoen for hjerteanfald
Sunde og usunde fedtstoffer
Allergi – en negativ reaktion på et ellers harmløst stof
Amning kan reducere risikoen for allergi
Amizan – hjælp til allergikere
Tarmbakterier og allergi – er der en sammenhæng?

Kilde
Allergi, 56, 2001.