Astma og allergier

Kæledyr hjælper mod astma og allergi

Skandinavisk forskning har fundet frem til, at udsættelse for kæledyr tidligt i livet kan nedsætte risikoen for at udvikle astma og allergi, fx allergiske næseproblemer. Forskerne har undersøgt data vedrørende 2.531 børn, der er blevet fulgt fra fødslen til fire års alderen. Da disse børn blev født, var der kæledyr i 22,4 % af hjemmene (i 19,1 % var der hunde, og i 7,6 % katte).

Risikoen for børneeksem (astmaeksem), astma og allergisk næsebetændelse var klart mindre i hjem med kæledyr. Forskerne mener, at der kan være flere forklaringer på dette. En er, at tidlig udsættelse for kæledyr kan have en beskyttende effekt. En anden er, at det at holde kæledyr kan hænge sammen med en livsstil, der beskytter mod udvikling af allergiske lidelser.

Kæledyr er en berigelse for børn. I 5-7 års alderen får børn et naturligt behov for at give ømhed, og kæledyr giver omvendt barnet tryghed. Derfor er der også ofte hunde på behandlingshjem, hvor der er børn, for de finder ro hos hunden. Især hunde kan nemlig noget helt unikt. Børn lærer hurtigt at se og læse hundens følelser, og det styrker deres sociale kompetencer.

Kæledyr kan hjælpe med at undgå astma og allergiLæs også
Kontakt med katte eller hunde i det første leveår bremser allergi
De fire typer af allergiske reaktioner
MSM, allergi og astma
Astma og betacaroten
Vagtelæg er en gave til alle med allergi
En hund i huset holder doktoren væk
Lad være med at kysse hunden eller katten
Allergi kan skyldes hudsvamp

Kilde
Allergy 2001 56 30712.