Astma og allergier

Tarmbakterier og allergi – er der en sammenhæng?

Børns tarmbakterier kan fortælle meget om allergi, og måske kan det være med til at løse gåden om, hvorfor flere og flere får allergiske reaktioner.

Undersøgelser af spædbørns tarmflora har vist, at børn i dag har færre E. coli-bakterier i tarmene i forhold til før. Samtidig er der en øget forekomst af stafylokokker, også kaldet hudbakterier, i tarmene hos småbørn.

“Det er meget overraskende for os. Vi ved ikke, hvad det indebærer. En oplagt teori er, at det kan øge risikoen for allergi”, forklarer Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi med speciale i kroppens normale flora ved Sahlgrenska Akademiet ved Göteborgs Universitet.

Hos spædbørn hænger dannelsen af tarmbakteriekulturen og immunforsvaret sammen. Derfor kan en af grundene til den øgede allergiforekomst måske skyldes, at børn i dag ikke i samme grad udsættes for bakterier og virus.

Børn af flere nationaliteter var med i undersøgelsen. Pakistanske børn er ikke plaget af allergi i samme grad som skandinaviske børn. Tilsvarende har de flere forskellige bakterier i tarmsystemet, og de bliver i en tidlig alder udsat for mindre hygiejniske miljøer.

Boragoolie kan have en lindrende indvirkning på allergiLæs også
Allergi – en negativ reaktion på et ellers harmløst stof
Allergi dækker ofte over en ødelagt tarmflora
Kontakt med katte eller hunde i det første leveår bremser allergi
Allergi skyldes ofte forstyrrelse af tarmfloraen – Brottrunk hjælper!
Boragoolie hjælper mod børneeksem

Kilde
BT, Sundhed dk, 5. februar 2002.