Astma og allergier Godt at vide

Forbrugererfaring: Rødvin mod kløe i ørerne

En forbruger fortæller…

Jeg har i mange år haft tiltagende problemer med kløe i ørerne. Der er ikke tale om ørevoks. Hudlægen kalder det kronisk hudskælseksem. Jeg har fået noget creme med binyrebarkhormon og et svampemiddel i, men jeg synes ikke, det virker. Hudlægen har også givet mig nogle svage stråler i ørerne – buckystråler. Han mente, det vil gavne mig på langt sigt.

Så situationen er den, at det klør og klør i mine ører, der også er blevet modtagelige for kulde og træk, så jeg er nødt til at dække ørerne til med pandebånd og hue. Hvad skal jeg gøre?

Klømanden

Svar: Det bedste råd er at dryppe ørerne med rødvin. Brug en pipette og dryp nogle dråber lunken rødvin i øregangen (læg dig på siden, når du skal dryppe, så rødvinen ikke løber ud). Bliv liggende lidt og lad det virke, inden du vender om og drypper i det andet øre. Gør dette et par gange om dagen. Det plejer at virke i løbet af en uge.

Du må ikke koge rødvinen, blot sætte et glas på fx radiatoren. Alkoholen må nemlig ikke dampe væk, for den dræber bakterier og svampe. Rødvinen indeholder også stærke antioxidanter, der modvirker mikroorganismer og er gode for øregangen. Du kan roligt drikke noget af rødvinen også, da de gode stoffer også virker indefra.

Rødvin kan modvirke kløe i ørerneLæs også
Rødvin er godt for hjertet
Rødvin er godt for frugtbarheden
Pebermynteolie – den æteriske olie over dem alle
Boragoolie – eliksir mod eksem og psoriasis
Forbrugererfaring: Ipe Roxo® mod eksem