Godt at vide

Carnitin – også til hund og kat

Carnitin kan øge udholdenheden og modvirker træthed og udmattelse – også hos din hund eller kat. Carnitin er et vitaminlignende næringsstof, som er nødvendigt for omdannelsen af fedt til energi. Det transporterer de langkædede fedtsyrer ind i mitokondrierne, hvor de iltes. Det giver din hund og kat den energi, de har brug for i dagligdagen og er med til at sikre dem et godt helbred.

Fødevarer af animalsk oprindelse er rige på carnitin, der i tørfoder sammen med øvrige næringssubstanser øger hundes og kattes kropslugt. Mere vegetabilsk foder, suppleret med carnitin, løser dette problem.

Carnitin er også godt for din hund og/eller kat2 måneders behandling med carnitin har vist sig at kunne forbedre indlæringsevnen hos ældre rotter og at kunne reducere omfanget af det tab af kognitive funktioner, som også sker med alderen. I en labyrinttest lavede rotter, der var blevet behandlet med L-Carnitin, langt færre fejl. Betydeligt flere rotter nåede igennem labyrinten sammenlignet med en kontrolgruppe bestående af rotter i samme alder.

Carnitin kapsler – dåse med 180 kapsler. Fås hos Matas og i helsekostforretninger.

Læs også
Carnitin til dyr og mennesker
Carnitin hjælper kroppen efter sport
Næringsstoffer til mitokondrierne = mere energi
Carnitin er rigtigt godt for dit hjerte
Carnitin pepper trætte mænd op
Carnitin – i hvilke tilfælde kan man komme til at mangle det?
MSM til heste og kæledyr
Ting, man kan lære af sin hund…