Godt at vide Naturlig støtte til vægttab

Light-produkter får os til at spise mere

Når vi spiser den fedtfat­tige sovs eller de magre mælkeprodukter, ja så spiser vi tilsvarende mere. Dermed risikerer vi at få endnu flere ka­lorier indenbords, end når de traditionelle mere fedtrige fødevarer er på middagsbordet. Det viser en undersøgelse lavet af Fødevaredirektoratets Ernæringsafdeling.

Denne “overspisning” kan være en af årsagerne til, at danskerne bliver tykkere og tykkere, selvom vi spiser min­dre fedt, som ernæringsforskerne anbefaler. Udviklingen overalt i samfundet går i ret­ning af større og større portio­ner – eksempelvis hos landets burgerrestauranter, hvor sodavandene og pommes frites-portionerne bliver større og større. Denne tendens slår tilsyneladende også igennem i de private husholdninger.

De nuværende officielle kostråd siger kun noget om, hvad vi skal spise. Vi må nok konkludere, at det tilsynela­dende ikke er tilstrækkeligt. Ernæringsforskerne må i høje­re grad også fortælle folk, hvor meget de skal spise. “6 om dagen”-kampagnen vi­ser, at budskabet om 600 gram frugt og grønt er slået godt igennem i befolkningen – selv hos børnene. Hvis man fastsatte mængder for alle kostgrupper, bliver det mere konkret og dermed lettere at efterleve ude i de danske hjem.

Læs også
Få kulhydrater slanker lige så meget som fedtfattig kost
Det kan godt betale sig at tælle kalorier
Periodisk faste – er det noget for dig?
Hvis du SKAL overspise, så vælg kulhydrater frem for fedt…
Fibre: Spis mindre og føl dig mæt
Light-sodavand øger risikoen for hjerteanfald og hjerneblødning
Vores sundhedsvaner ændrer sig med alderen
Light-cigaretter kan også give kræft

Kilde
Berlingske Tidende 5. januar 2009.