D-vitamin Godt at vide

D-vitamin reducerer inflammation

Forskning foretaget under ledelse af Catherine A. Peterson, forsker ved University of Missouri Department of Nutritional Sciences, har vist, at der er en sammenhæng mellem et lavt indhold af D-vitamin i blodet og en forøgelse af markører for inflammation.

Forsøget omfattede 69 kvinder klassificeret med enten højt eller lavt D-vitaminindhold i kroppen, baseret på udsættelse for UVB-stråler. Det gennemsnitlige D-vitaminniveau var signifikant lavere hos personer med øget solpåvirkning i forhold til dem, der blev regnet til gruppen med lavt D-vitamin. Dr. Peterson fandt frem til, at den inflammatoriske markør TNF-alfa i gennemsnit lå på 0,79 pg/ml i høj-D-vitamingruppen og 1,22 pg/ml i lav-D-vitamingruppen. Et højere serumindhold af D-vitamin havde også en sammenhæng med et lavere TNF-alfa-niveau.

Forsøget er det første, der fastslår en forbindelse mellem et lavt niveau af TNF-alfa og et højere D-vitaminindhold i en rask befolkningsgruppe. Opdagelsen kan medvirke til at forklare den beskyttende sammenhæng mellem D-vitamin og betændelsessygdomme.

D-vitamin fås fra Natur-Drogeriet A/S med 35 og 85 mikrogram i hver tablet.

D-vitamin reducerer inflammationLæs også
D-vitamin kan forlænge dit liv
D-vitamin reducerer inflammationLav D-vitaminstatus øger risikoen for lungebetændelse
D-vitamin mod Epstein-Barr virus
Mangel på D-vitamin sat i forbindelse med dårlig immunfunktion
Betændelseshæmmende næringsstoffer på vej frem
Ingefær hæmmer inflammation
D-vitaminmangel kan give gigtsmerter i knæet

Kilde
J Inflamm (London), 2009;5:10.