De seneste års modedille giver nu travlhed hos de hudlæger, der har specialiseret sig i at fjerne tatoveringer. Speciallægerne rundt omkring i landet har de seneste år oplevet en flerdobling i antallet af klienter, som vil under laseren for at få fjernet delfiner, kinesiske tegn eller pigtråd rundt om overarmen. Hos speciallæge Jørgen Esmann på Privathospitalet i Hellerup er der sket en firedobling indenfor de seneste fire år.
“Sidste år fjernede vi mellem 700 og 800 tatoveringer, og alt tyder på, at vi får endnu flere i år,” siger Jørgen Esmann. Det er almindeligt, at det koster over 10.000 kroner at få fjernet disse tatoveringer, alt efter deres størrelse. Men egentlig overrasker det ikke speciallægen, at så mange mennesker lægger sig under laseren.
Speciallægens vurdering
“Min vurdering er, at omkring 20 % af alle unge i dag har en tatovering. Så det kan jo ikke komme bag på nogen, at ganske mange gerne vil have dem fjernet igen,” siger speciallægen, der har en stor overrepræsentation af kvinder blandt patienterne. “Det er typisk piger i 20’erne, som har ændret deres livsstil, så det ikke længere er passende med en tatovering. De skal måske giftes, eller har fået et job, hvor det ikke rigtigt passer sig med en tatovering,” forklarer speciallægen.
På Privathospitalet Mølholm i Vejle har man også oplevet en massiv stigning de seneste år. Og også her er det i høj grad kvinderne, der vil under laseren. På en dag kan speciallæge Peter Bjerring have op til 15 patienter. Normalt koster det 500 kr. pr. behandling at få fjernet en tatovering. Og det er meget forskelligt, hvor mange gange man skal under laseren. “Oftest tager det tre til otte behandlinger. Men nogle gange er tatoveringerne så store, at jeg må give op på forhånd,” siger Peter Bjerring.
Læs også
Kosmetiske tatoveringer
Bestemte tatoveringsfarver kan give hudkræft
Advarsel mod henna tilsat kemikalier
Det lægger man vægt på ved jobsamtaler
Henna til håret og kroppen
Advarsler mod tatovering og piercing
Piercinger giver dårlig ånde og løse tænder