Æteriske olier Godt at vide

Tetræolie dræber husstøvmider

Tetræolie kan være med til at dræbe de husstøvmider, der forårsager allergiske reaktioner hos mange mennesker og er specielt skadelige for astmatikere.

Miderne findes i tøj, sengetøj og tæpper. De er meget svære at blive af med ved almindelig vask, da de først dræbes ved vandtemperaturer over 55°C – en temperatur, som ikke opnås ved almindelig finvask. Dette er et voksende problem med de nyere vaskemidler, der er vaskeaktive ved kun 30°C.

Nu har forskere ved universitetet i Sydney opdaget, at vaskevand tilsat tetræolie (0,8 % opløsning) dræbte alle miderne i løbet af 30 minutter og næsten 80 % af miderne efter kun 10 minutter. Citronelleolie var ikke helt så effektivt efter 10 minutter, men dræbte også alle miderne i løbet af 30 minutter. Forskerne konkluderer, at tilsætning af fortyndede opløsninger af æteriske olier som Te Træ-olie eller citronelleolie ved vask af sengetøj og tøj er en effektiv og billig måde at kontrollere husstøvmider på.

Æterisk citronelleolie kan også modvirke husstøvmiderÆterisk tetræolie mod husstøvmiderLæs også
Tetræolie – et must i dit husapotek
Tetræolie er ikke terpentin!
Tetræolie til alle formål
Sollys dræber husstøvmider
Allergi – en negativ reaktion på et ellers harmløst stof

Kilde
McDonald, LG, Tovey E. The effectiveness of benzyl benzoate and some essential plant oils as laundry additives for killing house dust mites. Journal of Allergy and Clinical Immunology, bd. 92, november 1993, pp. 771-2.