Æteriske olier

Hvordan bruges de æteriske planteolier?

Æteriske planteolier kan bruges indvortes såvel som udvortes. Her får du nogle gode råd til brugen af olierne:

Indvortes

  • Tag den æteriske olie sammen med en sukkerknald eller endnu bedre med en teskefuld honning.
  • Opløs olien i et halvt glas varmt vand.
  • Inhalér olien ved at indånde duftene fra et klæde, der er vædet med æterisk olie eller ved at lade en sukkerknald med nogle få dråber olie ligge på tungen, indtil den smelter.
  • Hæld i en skål ½ liter kogende vand og lad det køle af i ca. 1 minut; tilsæt derpå 6-12 dråber æterisk planteolie og indånd dybt og langsomt dampene i 5-10 minutter.

Æterisk lavendelolie

Udvortes

  • Tilsæt æterisk planteolie til badevandet.
  • Lav din egen toiletvand: Tilsæt 2-3 dråber rosen-, lavendel-, orangeblomst- eller geraniumolie til 100 ml destilleret vand. Lav blandingen i en flaske, der kan lukkes lufttæt.
  • Bland æterisk olie med en behagelig bæreolie, fx mandelolie eller tropepalmeolie, til en velduftende og afslappende massageolie. Som en tommelfingerregel er blandingsforholdet mellem æterisk olie og bæreolien 1 dråbe æterisk olie til 2 g fed olie.

Vigtigt!

For at kunne opnå positive resultater med æteriske planteolie er det absolut nødvendigt at anvende rene og naturlige æteriske olier. Syntetiske produkter eller produkter, der indeholder kemiske eller animalske komponenter, ødelægger den dynamiske virkning. Sørg derfor for kun at anvende produkter af absolut bedste kvalitet.

Læs også
Æteriske olier – overblik over de sjældne olier
Æteriske olier dufter godt, føles godt og virker godt
Lavendel – en velduftende svampedræber
Ægte Tropepalmeolie – økologisk, naturligvis
Massage til lindring og velvære
Hjemmelavet håndlotion forkæler dine hænder
Isopolie mod astma