Æteriske olier Godt at vide

Tetræolie kurerer neglesvamp

Forskere ved University of Rochester School of Medicin har opdaget, at lokal påsmøring af tetræolie er en effektiv behandling for svampeinfektion i tånegle.

Det dobbelt-blindede, randomiserede, kontrollerede forsøg omfattede 117 patienter med neglesvamp. Patienterne anvendte enten en 1 % clotrimazol-opløsning (Canesten, Clotrason) eller ren tetræolie to gange om dagen i seks uger.

Ved forsøgets slutning var 60 % af patienterne i begge grupper blevet helbredt helt eller delvist. Deres negle så meget bedre ud, og kløen og smerten var for det meste forsvundet. Forbedringen holdt mindst tre måneder efter behandlingens ophør.

Forskerne konkluderer, at behandling med tetræolie kombineret med rensning eller fjernelse af det angrebne væv er en effektiv, billig og sikker metode. Indvortes behandling af neglesvamp har ofte alvorlige bivirkninger. Forskerne advarer om, at neglesvamp ofte er et symptom på dårlig blodcirkulation i huden eller på sygdomme, hvor immunsystemet ikke fungerer ordentligt. Det er nødvendigt at behandle disse sygdomme, før neglesvampen kan blive fuldstændigt helbredt.

Læs også
Tetræolie – et must i dit husapotek
Tetræolie til alle formål
Tetræolie er ikke terpentin!
Tea Tree Oil, tetræolie – to navne, samme effektive olie
Negle – diagnose og hjælp

Kilde
The Journal of Family Practice
, bd. 38, nr. 6, juni 1994, pp. 601-5.