Godt at vide Vitaminer & Mineraler

Genvej til bedre hukommelse

Er du på udkig efter en genvej til en bedre hukommelse? Så læs med her!

En sund kost, som er rig på vitaminer, antioxidanter og omega-3 fedtsyrer, mindsker risikoen for hjernesvind, som kan føre til Alzheimers. Omvendt øges risikoen for en svindende hjerne, hvis man spiser usundt og får mange transfedtsyrer indenbords. Det viser forskning fra Oregon Health & Science University i Portland, USA.

Forskernes resultater er baseret på undersøgelser af 104 ældre mennesker med en gennemsnitsalder på 87 år. Alle fik målt indholdet af en række forskellige næringsstoffer i deres blodplasma. De ældre gennemførte desuden forskellige tests af deres hukommelse, ligesom 42 af testpersonerne fik foretaget MRI-scanninger, der kortlagde deres hjernevolumen. Overordnet set havde de ældre en god ernæringstilstand, dog havde 7 % for lidt B12-vitamin i blodet, mens der hos 25 % var mangel på D-vitamin.

Efter at have studeret de indsamlede data konkluderer de amerikanske forskere, at indholdet af næringsstoffer i blodet spiller en signifikant rolle for både udviklingen i hjernevolumen og for hukommelsen og den generelle forstand hos ældre personer. De testpersoner, der havde det højeste indhold af C-, D-, E- og B-vitaminer i blodet, havde generelt set en stærkere hukommelse og en større hjernevolumen end dem, der spiste mindre sundt.

Tidligere forskningsprojekter har ligeledes beskæftiget sig med sammenhængen mellem sund kost og en stærk hjerne, men det er første gang, at mængden af en række næringsstoffer i blodet er blevet direkte sammenholdt med mentale undersøgelser af ældre mennesker.

Multivitaminer kan være en genvej til bedre hukommelse

Læs også
Kosttilskud kan styrke hukommelse og forarbejdning af data
Hjælp til hukommelsen
Polyfenoler i bær og druer kan bevare hukommelsen
Brems aldringen med multivitaminer!
Hukommelsen svigter efter kemoterapi
Ginkgo biloba til din hukommelse
Vælg det rigtige multivitamin-/mineralpræparat – Maximum!