Forkølelse, influenza og andre Infektioner Vitaminlignende stoffer

Bihulebetændelse? Prøv en naturkur…

Bihulebetændelse (sinusitis) er betændelse i slimhinderne i de hulrum, der findes i kraniet på begge sider af næsen. Man skelner mellem betændelse i kæbehuler, sibenshuler, pandehule og kilebenshule og dobbeltsidig betændelse af bihulerne. Bihulebetændelse kan have et akut eller kronisk forløb. Årsagen er virus-, bakterie- eller svampeangreb. Der går som regel en virusinfektion af luftvejene, f.eks. en forkølelse, forud for en akut bihulebetændelse.

Symptomerne er en udpræget trykkende og smertende fornemmelse i ansigt, tænder og pande, tilstoppet næse med tendens til dannelse af gulligt-grønt slim, men kun lejlighedsvis feber. En tidlig diagnose og effektiv behandling er af afgørende betydning ved akut bihulebetændelse.

Ved kronisk bihulebetændelse er smerterne ofte mindre udprægede – eller der er ingen smerter. Som regel kan man i disse tilfælde kun trække vejret gennem det ene næsebor, og der optræder et slimet eller betændt sekret. Lugtesansen kan desuden blive forstyrret – specielt, hvis der samtidig er tale om dobbeltsidede næsepolypper.

Læs også
Antibiotiske midler er ineffektive mod bihulebetændelse
Modgå betændelse med stærk naturkur
Svamp bag kronisk bihulebetændelse
Taurin har infektionshæmmende aktivitet
Forbrugererfaring: Urte-Pensil fjernede hårdnakket betændelse