Lever Vitaminlignende stoffer

Liver Complex: Gør noget godt for din lever

Leveren er et livsnødvendigt organ, der bl.a. behandler kroppens affaldsstoffer. Leveren er i stand til at ændre stoffer, fx gøre dem mere vandopløselige, så de lettere udskilles i nyrerne. Med disse kvaliteter er organet samtidig altafgørende for fordøjelsessystemet. Desuden kan leveren omdanne stoffer og udskille dem gennem galden til tarmen.

På grund af disse vitale funktioner er det vigtigt at sikre sig, at leveren fungerer optimalt. Her kommer Liver Complex ind i billedet. Produktet virker stimulerende på leveren og galdeproduktion og bidrager desuden til at beskytte leveren mod skadelige påvirkninger. Endelig har Liver Complex en positiv indflydelse på kolesterol- og fedtstofskiftet.

Indholdsstoffer

Liver Complex indeholder fire leverstøttende komponenter:

 • Artiskok (Cynara cardunculus L. folia)
  Artiskokblade medvirker til både at beskytte og at genopbygge leveren. Desuden har bladene har galdestimulerende og galdedrivende virkning, hvilket bidrager til fordøjelsen af fedtstoffer. Artiskokblade har en positiv indflydelse på blodets indhold af kolesterol og fedt, og forskningsresultater har vist, at bladene virker hæmmende på dannelsen af kolesterol i leverceller og fungerer som en antioxidant for LDL-kolesterol.
 • Løvetand (Taraxacum officinale Weber ex Wigg.)
  Løvetandrod er galdestimulerende og galdedrivende og virker desuden leverstimulerende. I kraft af dens indflydelse på lever og galde har urten også en mildt afførende indflydelse.
 • Marietidselfrø (Silibum marianum (L.) Gaertn. semen).
  Marietidselfrø virker beskyttende på leverceller og har samtidig en galdedrivende virkning. Urten medvirker til at genopbygge leverceller efter en større belastning. Marietidselfrø er derfor en ofte anvendt urt til genetablering af en sund leverfunktion.
 • Cholin
  Cholin er et organisk stof, der regnes som et vandopløseligt essentielt næringsstof – og dermed er det nært beslægtet med de vandopløselige B-vitaminer. Forskning har vist, at cholin har indflydelse på leverens fedtstofskifte, idet det kan medvirker til at forebygge fedtdannelse i levervævet. Desuden indgår cholin i neurotransmitteren acetylcholin, og nyere undersøgelser har påpeget stoffets rolle i opretholdelsen af synapsernes plasticitet, en vigtig faktor for både indlæring og hukommelsesfunktion.

Liver Complex Veg med urter, der støtter din levers funktionLæs også
Tips til en sund lever
Artiskokken – leverens ven
Løvetand til din lever
Carsten Vagn-Hansen: Løvetand/mælkebøtte – meget mere end ukrudt
Leveren producerer mere fedt hos overvægtige end hos slanke