Kosttilskud Lever Urter og krydderier

Marietidsel har mange gode egenskaber

Marietidsel er en plante med masser af gode egenskaber for menneskekroppen, primært på grund af indholdsstoffet silymarin.

Silymarin er et standardiseret ekstrakt af marietidsel med en række antioxidante og betændelseshæmmende virkninger. Det er længe blevet anvendt til at understøtte leveren.

Et laboratorieforsøg har vist, at silymarin virker både forebyggende og behandlende på hepatitis C. Desuden har det specifikke antivirale virkninger. En af de tydeligste virkninger var stimulering af hvide blodlegemer, hvilket fremmer deres evne til at bekæmpe infektion.

Marietidsel har mange gode egenskaberAnden forskning har vist en kræfthæmmende virkning i både hud og prostata via en række cellulære mekanismer. I prostataceller hæmmer silymarin androgene receptorer og afbryder cellecyklus, og i dyreforsøg forsinker det væksten i avanceret prostatakræft.

Marietidsel kan fås både som skåret urt, så du kan lave en kop te, eller som kapsler. Begge typer har en god indvirkning på leveren, så det er op til dig og dine præferencer, hvad du vælger.

Læs også
Leveren – vores krops laboratorium
Marietidsel – leverens ven og hjælper
Cardulon med marietidsel, en gammel levervirksom lægeplante
Leverstress – hjælp til lever-detox
Levervirksomme droger
Artiskokken – leverens ven
Løvetand til din lever

Kilder
Polyak SJ et al. Inhibition of T-cell inflammatory cytokines, hepatocyte NF-kappap signaling, and HCV infection by standarized silymarin. Gastroenterology, maj 2007;132(5):1925-36.
Deep G, Agarwal R. Chemopreventive efficacy of silymarin in skin and prostate cancer. Integr Cancer Ther. Juni 2007;6(2 ):130-45.