Kosttilskud Urinvejslidelser

Omega-3 fedtsyrer øger chancen for at overleve prostatakræft

Mænd, der spiser store mængder fisk, har bedre chancer for at overleve prostatakræft, viser et amerikansk langtidsforsøg.

Flere end 20.000 mænd, der deltog i det såkaldte Physician’s Health Study, besvarede ved forsøgets start i 1983 et spørgeskema om deres helbredshistorie, livsstil og fødevareindtag og rapporterede derefter alle nye sygdomme hvert år. I løbet af den 19 år lange opfølgningsperiode fik 2.161 mænd konstateret prostatakræft, og 230 døde af sygdommen.

Det samlede fiskeindtag var ikke en signifikant indikator for udviklingen af prostatakræft, men indtagelsen af fisk og omega-3 fedtsyrer fra fisk øgede chancerne for at overleve kræftsygdommen. De mænd, der spiste fisk mindst fem gange om ugen (i forhold til mindre end én gang om ugen) havde en 48 % lavere risiko for at dø af prostatakræft, og de mænd, der havde det højeste indtag af fedtsyrer, havde en 35 % lavere risiko.

Omega-3 fedtsyrer har indvirkning på prostatakræftLæs også
Omega-3 – et mirakelmiddel?
Prostatakræft: Kan jeg gøre noget for at forebygge?
Omega-3 og Q10 kan sænke PSA-niveauet
Mand, løb dig en tur og reducér din risiko for prostatakræft
Krill giver mere Omega-3 end fiskeolie
Grøn te kan udsætte udviklingen af prostatakræft
Kød kan øge risikoen for prostatakræft
For mange opereres for prostatakræft
Selen sænker risikoen for at udvikle prostatakræft

Kilde
Chavarro JE et al. A 22-y prospective study of fish intake in relation to prostate cancer incidence and mortality. Am J Clin Nutr, 2008;88(5):1297-303.