Immunsystem Kosttilskud Urter og krydderier

Forkølelse – lyt til bedstemors gode råd!

Alle kender efterårets og vinterens plage, forkølelse. Man er varm i hovedet, kroppen er som en karklud, og leddene gør ondt. Humøret er på nulpunktet. Og så er bedstemor i telefonen: ”Så skynd dig dog at lave noget hønsekød­suppe!” Og du følger naturligvis bedstemors råd og spiser hønsekødsuppe. Straks sker der noget: Livsgni­sten vågner med dampen fra den varme suppe. Hvorfor nu det? Er det det gammelkendte, gode råd mod forkølelse, som alligevel har sin berettigelse?

Ginseng hører til bedstemors gode råd.

Amerikanske læger har nu påvist, at der ikke findes noget bedre ”lægemiddel” for de øvre luftveje end hønsekødsuppe. Suppen indeholder acetylcystein, et aktivt proteinstof, som i dag også findes i den medicin, man kan købe mod forkølelse. Det velkendte hospital Mount Sinai i Miami sælger endog portioner af hjemmelavet hønsekødsuppe.

Lad os se på et par andre gode råd fra bedstemor – mod både forkølelse og andre dårligdomme:

Et æble om dagen holder lægen væk

Og det er ganske vist: Hvis man hver dag spiser et æble, bliver man sjældnere ramt af forkølelse. Vitaminer og specifikke plantestoffer regulerer immunforsvaret.

Ginseng sænker blodtrykket og styrker immunforsvaret

Jamen, det er skam fuldstændigt rigtigt. Rødderne holder virus på afstand og hjælper ved betændel­sestilstande – og de kan endog medvirke til at sænke et forhøjet blodtryk.

Chili er godt mod leddegigt

En salve af chilibælge virker på nerverne under huden. Der opstår varme, og virkningen øges fra gang til gang. Det skyldes, at bælgene gemmer på et naturligt, smertestillende middel!

Hørfrø lindrer den alvorlige hudsygdom psoriasis

Man har fundet hemmeligheden: Hørfrø (i form af olie eller creme) indeholder mange omega-3 fedtsyrer, som en sund hud har brug for. Desuden indeholder frøet aktive stoffer, som er i stand til at bekæmpe virus og afgifte huden.

Hvidløg – et vidundermiddel

Sundhedsfanatikere har længe haft tillid til bedstemors viden. Hvidløg sænker kolesteroltallet, med­virker til at sænke et forhøjet blodtryk, styrker immunforsvaret og beskytter dermed mod sygdom­me – og mod vampyrer…!

Læs også
Hvor stærkt er dit immunforsvar?
Et kik i bedstemors medicinskab
C- og E-vitamin mod forkølelse
Ginseng til dit immunforsvar – og meget mere
Ginseng kan måske forebygge influenza
Ginseng kan være med til at sænke blodtrykket
Styrk dit immunsystem med gulerødder og chili!
Hørfrø for sundhedens skyld
Psoriasis – en arvelig sygdom med mange ansigter
Hvidløg har masser af gode egenskaber
Alma Nissen: Jeg spiser hvidløg som bolsjer!
Mors korendkage