Lever Sund kost og livsstil

Tips til en sund lever

Leveren er et vigtigt organ, som har mange funktioner i kroppen. Nogle af disse funktioner omfatter nedbrydning af mad og kemikalier, produktion af galde og filtrering af blod.

Det bedste, du kan gøre for din lever, er ikke at drikke alkohol – eller i hvert fald ikke drikke meget. Men det er ikke den eneste måde, du kan holde leveren sund på:

  1. Middelhavskost er god for din leverDin kost kan gøre en stor forskel for din lever – så sørg for at spise en sund, afbalanceret kost med masser af leverstyrkende elementer. Middelhavskost og særligt middelhavskrydderier som marietidsel støtter en optimal leverfunktion. Sørg også for at få gode kilder til probiotika som en del af din daglige kost.
  2. Hold en sund vægt. Overskydende kropsfedt kan have en negativ indvirkning på mange af de større organer – også leveren.
  3. Prøv ikke på at “opveje” skaderne ved fx tømmermænd med en “detox”-kur. Hvis du vil have en sund lever – og leve et sundt liv – så hold dig til bæredygtige, sunde kostvalg frem for de kure, der lige er oppe i tiden.

 

Marietidsel - et gammelkendt leverstyrkende middelLæs også
Leveren – vores krops laboratoriumCardulon - marietidselkapsler til din liver
Hvor sund er din lever?
E-vitamin kan måske mindske risikoen for leverkræft
Middelhavskost forlænger livet
Middelhavskrydderier – dufter og smager og booster dit helbred!
Cardulon med marietidsel, en gammel levervirksom lægeplante
Hvad kan man gøre mod tømmermænd?

Kilde
https://www.lifeextension.com/wellness/lifestyle/hangover-natural-remedies