Sund kost og livsstil

Tang er meget næringsholdigt

Tang (eller marine alger, som fødevaren også kaldes), er et meget næringsholdigt produkt.

Tang indeholder store mængder vitaminer, fx C-vitamin, mineraler, bl.a. kalium, og næringsstoffer, som er vigtige for de fleste af kroppens biokemiske reaktioner. Forskere fra Alagappa University i lndien skriver i en rapport fra et forskningsprojekt, at Gelidiella acerosa (som er en art rødalge) og Sargossum wightii (en brun alge) også er rige kilder til aminosyrerne valin, methionin og lysin samt fedtsyren linolensyre.

Tang er meget næringsholdigt - tangpulver er en af dine muligheder for at udnytte detteForsøgsrapportens forfattere skriver i deres konklusion: “Resultaterne tyder på, at begge alger har stor næringsmæssig værdi og er et fantastisk kosttilskud”.

Du kan udnytte alle de gode egenskaber ved tang ved at integrere tangpulver i din madlavning. Og når du er på farten, kan blæretang kapsler være et handy produkt at kende. Begge produkter forhandles af Natur-Drogeriet A/S og kan købes hos Matas, i helsekostforretninger og online.


Tang er meget næringsholdigt - blæretang kapsler er en af dine muligheder for at udnytte dette
Læs også
Tang – fremtidens fødemiddel
Tang til slankekuren
Tang er supermad!
Blæretang: Din kilde til naturligt jod
Alger – mikroskopiske organismer med masser af næring
Vægttab: Du kommer længere med en fedtreduceret kost

Kilde
Arif NS et al. Seaweeds as nutritional supplements: Analysis of nutritional profile, physiochemical properties and proximate composition of G. acerosa and S.wightii. Biomedicine & Preventive Nutrition, maj 2013.