Sund kost og livsstil

Rigtig kost kan hjælpe barnløse kvinder

Når kosten spiller så afgørende en rolle for kvinder med PolyCystisk OvarieSyndrom (PCOS), er det, fordi de har kludder i deres sukkerstofskifte.

Deres muskler er mindre følsomme over for insulin, der er et helt centralt hormon, for at musklerne kan optage sukkerstoffet glukose. Når musklerne ikke er så tilbøjelige til at optage sukker, producerer kroppen mere og mere insulin, for hvis den ikke gør det, vil indholdet af sukker i blodet stige – og så er resultatet diabetes.

Det unaturligt høje indhold i af insulin i blodet påvirker æggestokkene, så æggene ikke modnes. De umodne æg danner mandlige hormoner, og der går koks i menstruationerne. Kvinder med PCOS anbefales frem for alt at droppe kulhydrater som sukker og stivelse, der omsættes hurtigt og give en hurtig blodsukkerstigning. Når blodsukkeret ikke stiger så hurtigt og kraftigt, kan insulinniveauet også holdes nede.

Man mener, at hvis kvinderne spiste og levede anderledes, ville det i vid udstrækning løse problemerne for de ufrivilligt barnløse kvinder, der udvikler mange, små umodne ægblærer i æggestokkene.

Det generelle billede er, at kvinderne taber sig, mange får regelmæssige menstruationer, og dermed er der banet vej for, at de kan blive gravide.

Læs også
Barnløshed (sterilitet/ufrugtbarhed)
Antioxidanter viser potentiale mod ufrivillig barnløshed
Få styr på blodsukkeret!
Kulhydrater – sådan påvirker de dit blodsukker
Mikronæringsstoffer til kvinder i fertilitetsbehandling
Kanelbarkekstrakt hjælper kvinder med polycystisk ovariesyndrom
Birkesød Xylitol – den søde sundhed