Sund kost og livsstil Urter og krydderier

84-serien – en række skønne urteteer til nydelse og gavn

I 1984 kom en række teer til verden – navnet blev 84-serien. Alle 84-teerne er baseret på gamle opskrifter og overleverede husråd. Mange er inspireret af det arbejde og de resultater, der er opnået af de første pionerer som Mikkel Hindhede, Kristine Nolfi, M. Marcussen m.fl. Også nutidige pionerer som Frede Damgaard, Peer M. Christiansen og Jim Pedersen har præget teerne.

84-teerne er en serie af velsmagende, velsmørende og velgørende urteteer. Ren, naturlig nydelse!

84-serien - en række skønne urteteer til nydelse og gavn8403 – Balance te

Ingredienser: Hybenskaller, løvetandrod, lyngblomst, enebær, fennikelfrø, kommen, koriander, sellerirod, valnøddeblade.
Perfekt til en rolig og opladende stund uden udefrakommende påvirkninger. Nyd en smule af naturens balance inde i dig selv, når du drikker denne varmende og forfriskende te.
Tilberedning: 10 g urter pr. liter kogende vand. Sies med tefilter. Trækketid: 10 minutter

8404 – Ro på te

Ingredienser: Hjertensfryd, pebermynte, stenurt, fennikelfrø, hvidtjørn, hyrdetaske, lavendelblomst, røllike.
Flyv op i de højere luftlag med den liflige og saliggørende duft af citronmelisse, pebermynte og lavendelblomst. Dal derefter afslappet ned igen med den krydrede smag af fennikelfrø, stenurt og hvidtjørn på bagtungen. Mærk hvordan en himmelsk ro sænker sig i hele kroppen.
Tilberedning:10 g urter pr. liter kogende vand. Sies med tefilter. Trækketid: 10 minutter. Drikkes i løbet af dagen.

8407 – Ammete

Ingredienser: Lucerneurt, brændenælde, timian, hindbærblade, anis, fennikelfrø, dildfrø, kommen.
Anis og fennikelfrø understøtter produktionen af brystmælk og kommen understøtter amning, mens dildfrø medvirker til at vedligeholde en normal mælkekirtelfunktion. Mælkeproduktionen sker om natten, og derfor kan det være en fordel at drikke et par kopper af den dejlige 8407 Amme te før sengetid.
Tilberedning:
10 g urter pr. liter kogende vand. Trækketid: 10 minutter. Sies med tefilter. Drikkes i løbet af dagen. OBS: Fås også som tebreve!

84-serien - en række skønne urteteer til nydelse og gavn8408 – Træk vejret te

Ingredienser: Hyldeblomst, kamilleblomst, martsviol, eukalyptusblade, lungeurt, anis, fennikelfrø, røllike, salvie, kongelysblomst, paprika.
Når efterår og vinter nærmer sig, er det dejligt at give slip og nyde en kop urtete. De omhyggeligt udvalgte urter giver teen en forfriskende smag. Kamilleblomst medvirker til at vedligeholde normale luftveje og understøtter immunsystemet. Også salvie understøtter immunsystemet. Teen kan også bruges til at lave et lækkert og aromatisk fodbad.
Tilberedning:10 g urter pr. liter kogende vand. Sies med tefilter. Trækketid: 10 minutter. Drikkes i løbet af dagen.

84-serien - en række skønne urteteer til nydelse og gavn8409 – Hygge te

Ingredienser: Lakridsrod, kamilleblomst, fennikelfrø, althearod.
Lad dig omfavne af sødmefuld og afslappende hygge. Hygge te har en varm og behagelig bund af lakridsrod og er krydret med spændende smage fra bl.a. althearod og krageklorod.
Tilberedning: 
1 tsk. pr. kop kogende vand. Trækketid: 3-5 minutter. Herefter sies urterne fra. Tefilter kan også anvendes.

8414 – Rensende te

Ingredienser: Gyldenris, løvetand, padderokke, timian, birkeblade, djævleklorod, vejpileurt.
Rensende te indeholder birkeblade, der støtter aktiviteten i leveren, nyrerne og tarmkanalen, samt djævleklorod og løvetandrod, der begge understøtter fordøjelsen. Løvetandrod bidrager desuden til en normalt fungerende galdekanal og medvirker til at vedligeholde en normal leverfunktion. Padderokke støtter leverens funktion, mens gyldenris bidrager til en normalt fungerende udskillelse via urinvejene.
84-serien - en række skønne urteteer til nydelse og gavnTilberedning:
10 g urter pr. liter kogende vand. Sies med tefilter. trækketid: 10 minutter. Drikkes i løbet af dagen.

8415 – Bitter te

Ingredienser: Kransburre, brændenælde, fennikel, kamilleblomst, løvetand, pebermynte, røllike, salvie, artiskokblade, enebær, frangulabark, paprika (edelsüss).
Med denne te får du et friskt skud af bitterhed til din hverdag samtidig med, at du kan opdage nye aspekter af naturens mangfoldige smagsnuancer.
Tilberedning:
1 tsk. pr. kop kogende vand. Trækketid: 3-5 minutter. Herefter sies urterne fra. Tefilter kan også anvendes.

8416 – Mavekomfort te

Ingredienser: Kamilleblomst, pebermynte, anis, døvnældeurt, fennikelfrø, kommen, loppefrø, løvetand, padderokke, pæonrod, salvie, lavendelblomst, koriander, echinacea.
Send din mave en kærlig strøm af varmt velbehag. En nydelse for smagsløgene med bl.a. pebermynte, anis og lavendel.  Nyd teen i en rolig stund, i et roligt tempo.
Tilberedning: 10 g urter pr. liter kogende vand. Sies med tefilter. Trækketid: 10 minutter.

84-serien - en række skønne urteteer til nydelse og gavn8417 – Zzzove te

Ingredienser: Kamilleblomst, hjertensfryd, hibiscus, humle, lyngblomst, tusindfryd, lavendelblomst, fennikelfrø, dildspidser, ingefærrod, evighedsblomst, colanød, perikon.
Zzzove te er en mild te, som lader dagens begivenheder falde i baggrunden, inden nattens dybe søvn slår ind. Evighedsblomster, perikon og hibiscus er med til at give teen en smuk struktur. Smagen understreges af tusindfryd, lavendelblomst og hjertensfryd. Hjertensfryd og kamille bidrager til en normal søvn, mens kamille også bidrager til afslapning.
Tilberedning: 10 g urter pr. liter kogende vand. Sies med tefilter. Trækketid: 10 minutter.

84-serien - en række skønne urteteer til nydelse og gavn8424 – Vandfalds te

Ingredienser: Gyldenris, padderokke, rosmarin, løvstikke, fennikelfrø, enebær, paprika, kransburre, krageklorod.
Vand er et af naturens fire elementer og en vigtig ingrediens i te. Vandfalds te indeholder bl.a. gyldenris, padderokke og fennikel. Gyldenris har en let bitter smag med bløde toner og en flot gul farve, når urten blomstrer i sensommeren. Padderokke er vellidt af mange i teblandinger, mens fennikel tilfører en mild og let sødlig smag, der minder om lakrids eller anis.
Tilberedning: 10 g urter pr. liter kogende vand. Sies med tefilter. Trækketid: 10 minutter.

8426 – “Firetyvesyv” te

Ingredienser: Padderokke, citronmelisseblade, jordbærblade, fintskårne hybenskaller, lakridsrod, maté, pebermynteblade, lavendelblomst.
En skøn hverdagste, som kan drikkes både morgen, middag og aften. Teen har en behagelig aromatisk og sødlig smag af lakridsrod, pebermynte, hjertensfryd og jordbærblade, som får et friskt modspil af hybenskaller. Hjertensfryd virker som en antioxidant, medvirker til rolig hvile og understøtter et normalt kredsløb. Hyben medvirker til at understøtte fordøjelsen. En te, der er oplagt at drikke sammen, når hele familien er kommet hjem for at lade op til aftenen.
84-serien - en række skønne urteteer til nydelse og gavnTilberedning: 10 g urter pr. liter kogende vand. Sies med tefilter. Trækketid: 10 minutter. Drikkes i løbet af dagen.

8427 – Horsens te

Ingredienser: Burresnerre, morgenfrueblomst, brændenældeblade, løvetand med rod, birkeblade, cikorierod.
Denne te har en mild og frisk smag med en naturlig aromatisk sødme af brændenældeblade og en let-bitter kant af løvetand. Morgenfrueblomsten er med til at give den færdige te en gylden farve. Teen indeholder birkeblade, der støtter aktiviteten i leveren, nyrerne og tarmkanalen, og brændenælde, som støtter et velfungerende kredsløb og understøtter venekredsløbet.
Tilberedning: 10 g urter pr. liter kogende vand. Sies med tefilter. Trækketid: 10 minutter.

84-serien - en række skønne urteteer til nydelse og gavn8429 – Fastete

Ingredienser: Burresnerre, løvetand, brændenælde, jernurt, gyldenris, maté, kanel, lakridsrod, røllike, hele marietidselfrø, pomeransskal, hele fennikelfrø, galangarod.
En urtete af 13 nøje sammensatte urter, som støtter din fastekur. Drikkes i løbet af dagen, når du får lyst til en kop te.
Tilberedning: 10 g urter pr. liter kogende vand. Sies med tefilter. Trækketid: 10 minutter.

8430 – Base te

Ingredienser: Fintskårne hybenskaller, padderokke, fintskårne rosenkronblade, birkeblade, brændenældeblade, lindeblomst, gyldenris, lucerneurt, citrongræs, røllike, anisfrø, lavendelblomst.
Base te er en skøn teblanding bestående af 12 urter, som har det til fælles, at de har et højt indhold af basiske elementer. Teen kan nydes i løbet af dagen.
Tilberedning: 10 g urter pr. liter kogende vand. Sies med tefilter. Trækketid: 10 minutter.

Læs også
Anvendelse af urter: Afkog og teudtræk
Drik din te uden mælk – det er sundest
Tedrikkeres hjerner er mere velstrukturerede
Grøn te – en moderne drik
Stress-A – hvem har ikke brug for det?
Mikkel Hindhede: Dansk helsepioner
Kirstine Nolfi: Lægen, der helbredte med levende føde