Kosttilskud Urter og krydderier

Kanelbarkekstrakt kan måske beskytte mod Alzheimers

Tidsskriftet Journal of Alzheimer’s Disease har offentliggjort en artikel af Donald J. Graves og hans kolleger ved University of California i Santa Barbara, som beskriver, hvordan indholdsstoffer i kanel (kanelbarkekstrakt) reducerer op­hobningen af tau-protein – en tilstand, der opstår sammen med ophobning af amyloid-beta, i hjernen hos mænd og kvinder med Alzheimers.

Tau-protein samler de mikrotubuli inde i en celle, som danner dens struktur. Når tau ikke effektivt binder sig til mikrotubuli, klumper det sig sammen og danner sammenfiltrede fibre. Tidligere forskning foretaget af dr. Graves’ team har påvist kanelets evne til at hæmme ophobningen af tau og opløse sammenfiltringerne i hjernevævet hos Alzheimer-patienter.

Kanelbarkekstrakt kan måske beskytte mod AlzheimersDet her omtalte forsøg viste, at stofferne cinnamaldehyd og den iltede form for epicatechin fra kanelekstrakt hæmmede ophobningen af tau ved reagensglasforsøg ved at beskytte proteinet mod iltningsbelastning.

Du kan købe kanelbarkekstrakt i kapselform fra Natur-Drogeriet A/S. Bøtte med 120 kapsler indeholdende kanelbark, bukkehorn og krom, som – ud over at beskytte mod Alzheimers – har en gavnlig indvirkning på dit blodsukkerniveau.

Læs også
Alzheimers: Den forfærdelige sygdom
Alzheimers – 10 tegn på sygdommen
Insu Complex forbedrer blodsukker- og kolesteroltal
Kanel – et stærkt krydderi med mange egenskaber
Kanelbarkekstrakt hjælper kvinder med polycystisk ovariesyndrom
Forbrugererfaring: Krom og kanelbark regulerede mit blodsukker

Kilde
J Alz Dis, 2013;36(1)21-40.