Kosttilskud Sport og motion

Muno Colostrum – kosttilskud til atleter

Muno Colostrum er på forkant med udviklingen inden for kosttilskud – eller sagt på en anden måde: Her er tale om noget, der kan revolutionere din daglige træning. Intet mindre end et af naturens mirakler. Colostrum er en klar væske, som er et forstadie til mælk, og det er det første, enhver nyfødt får at spise – i hvert fald inden for pattedyrene. Væsken indeholder vækstfaktorer, aminosyrer og bioaktive proteiner, som sikrer, at den nyfødte vokser og udvikler sig i de allerførste uger af livet. Muno Colostrum indeholder colostrum fra køer, idet forskning har vist, at denne form for colostrum indeholder større mængder immunfaktorer end colostrum, der stammer fra mennesker.

Hvorfor hedder det Muno Colostrum?

Muno Colostrum indeholder immunoglobuliner og bioaktive proteiner, som er ekstremt følsomme over for varme, så det er yderst vigtigt, at alle aktive ingredienser bevares. Her kan fremstillings- eller måske snarere indsamlingsprocessen gøre en forskel. Frisk colostrum transporteres via kølebil til forarbejdning. Forarbejdningen, som består af tørring og filtrering, foregår ved lav varme ved hjælp af en patentansøgt proces.

Hvilken rolle spiller Muno Colostrum for en sportspræstation?

Man har foretaget et kontrolleret forsøg med en gruppe eliteroere, som gennemførte et 9-ugers træningsprogram samtidig med, at de fik enten 60 g Muno Colostrum pr. dag eller en tilsvarende mængde valleprotein. De roere, der fik Muno Colostrum, øgede deres træningsudbytte med næsten 150 % efter de 9 uger. I et andet kontrolleret forsøg med højdespringere, som strakte sig over otte uger, var præstationsforbedringen dobbelt så stor blandt de mænd, som tog Muno Colostrum sammenlignet med den gruppe, der fik valleprotein. Selvom resultaterne fra disse to undersøgelser endnu ikke er offentliggjort, og de ikke er afgørende, er de dog ganske interessante. Man er i gang med yderligere undersøgelser i USA og andre steder i verden, så man kan få bekræftet og understøttet de foreløbige resultater.

Læs også
Muno Colostrum til bedre sportspræstationer
Muno Colostrum – et naturligt tilskud til vores sundhed
Amino-Complex Valleprotein – det protein, du har brug for!
Kostvejledning forbedrer triatleters præstationsevne
Birkesød: Atleternes energikilde?
Multivitaminer: Fundamentet for et godt helbred