Sport og motion

Løb dig i form

Da jeg begyndte at løbe for 6 år siden, blev jeg forpustet efter 500 meter, det gjorde ondt i brystet, og jeg fik sidesting. Helt forfærdeligt. Min veninde havde det ligesådan, og vi kunne ikke lade være med at grine ad hinanden. Men næste dag tog vi en tur mere, og lidt efter lidt begyndte det at gå bedre. Vi kunne motivere hinanden, og der var ikke noget med at knibe udenom. I dag løber jeg en times tid 3-4 gange om ugen, og det får mig til at føle mig så godt tilpas og fuld af energi, at jeg ikke længere kan undvære det.

Fordelen ved løb er, at det eneste, man behøver, er et par gode sko. Spørg fagfolk om, hvilke sko du skal købe – det betyder meget, hvordan du belaster dine fødder. Og de rigtige sko er med til at stabilisere dine led.

Og med det rette udstyr går det løs: Ud af sengen, på med skoene og ud af døren. Sørg for at sætte dig små mål: Første dag skal du kun løbe 10 minutter og gå 20 minutter. Anden dag løber du 12 minutter og går 18 minutter. Og så videre. Løb langsomt. Med et pulsur, som du kan købe for ca. 200 kr., kan du holde øje med din hjertefrekvens. Pulsen skal ligge mellem 120 og 140. Løber du hurtigere, forbrænder du ingen fedt, men kun muskelmasse.

Og helt ærligt: De første to uger er hårde. Men derefter bliver det sjovt!

Læs også
Bevægelse kan helbrede dig
Kom i form – og bliv i form
God kondition modvirker stress
Knæproblemer: Sådan får du knæet i form igen
Løb mismodet væk
Hemmeligheden bag masaiernes gode helbred
At strække ud eller ikke strække ud – dét er spørgsmålet…