Sport og motion

Træning kan bremse aldring af muskler

Træning kan gøre muskelvævet hos ældre mennesker yngre, viser en ny forskningsrapport.

Canadiske forskere har analyseret gen-ekspressionsprofiler på muskelvæv fra 25 raske ældre mænd og kvinder før og efter en periode på seks måneder med modstandstræning to gange ugentligt og sammenlignet profilerne med væv fra mænd og kvinder i alderen 20-35 år. I forhold til den yngre gruppe kunne man hos seniorerne iagttage en mindsket funktion i mitokondrierne, men træningen vendte dette billede. Desuden blev deltagernes muskelstyrke øget med 50 % efter de seks måneders træning.

Forsøgsrapportens hovedforfatter siger, at forsøget “…understreger det fornuftige i at træne kroppen – ikke kun som en måde at forbedre helbredet på, men simpelthen for at modvirke aldringsprocessen. Og det er en ekstra motivation for at træne, efterhånden som man bliver ældre”.

Et godt supplement til træningen er Vitaflex fra Natur-Drogeriet A/S – en blanding af urter, vitaminer og mineraler, der er gavnlige for dine led. Produktet indeholder boswellia, tomentosa, djævleklorod, gurkemejerod, peber, bor, pantotensyre, D-, C- og B6-vitamin, selen og zink.

Læs også
Dyrk motion i alderstilpassede mængder
Et højt dagligt energiforbrug giver dig et længere liv
Motion forlænger ældre kvinders liv
Taurin: Fordele, bivirkninger og meget mere…
Regelmæssig træning giver ældre 25 % færre smerter
For lidt motion kan give bevægelsesproblemer for personer over 60
Øvelser, der kan hjælpe dig med at tabe dig og få det bedre
Strækøvelser til spændte muskler

Kilde
Melov S, Tarnopolsky M A, Beckman K, Feikey K, Hubbard A. Resistance exercise reverses aging in human skeletal muscle. PLoS ONE. 2007;2:e465.