Proteiner Sport og motion

Amino-Complex Valleprotein: Ofte stillede spørgsmål

Amino-Complex Valleprotein er et komplet protein af høj kvalitet og en rig kilde til forgrenede og essentielle aminosyrer – og de er vigtige for personer, der dyrker sport, træning eller gerne vil opbygge deres modstandskraft. Behovet for forgrenede aminosyrer øges under træningen, fordi de optages direkte af skeletmusklerne frem for først at blive omdannet i leveren som de øvrige aminosyrer. Et lavt niveau af forgrenede aminosyrer kan være årsagen til, at man bliver udmattet, og ens depoter bør fyldes op inden for et par timer eller mindre efter træningen. Mange sportsudøvere drikker ofte halvdelen af deres proteindrik før træningen for at optimere deres præstation. Valleprotein er også med til at reparere og genopbygge det muskelvæv, der nedbrydes under træningen.

Her får du svar på nogle af de oftest stillede spørgsmål om Amino-Complex Valleprotein:

Kan jeg bruge Amino-Complex Valleprotein som støtte ved vægttab?

Amino-Complex Valleprotein er et fedtfattigt protein af høj kvalitet, og det anvendes med stor succes i mange slankeprogrammer. Fedtfattige mælkeprodukter har generelt vist sig at have en gavnlig effekt på personer, der ønsker at finde deres naturlige vægt. Desuden har undersøgelser vist, at valleprotein fremmer forbrændingen af fedt, mens det hjælper med til at opretholde en slank muskelmasse. Nogle af enkeltdelene i valleprotein er med til at fremme mæthedsfornemmelsen ved at øge mængden af CCK – et appetitdæmpende hormon – i fordøjelseskanalen. Kalorier tæller dog stadig, så sørg for at tage et proteintilskud, der passer til din vægt og dit aktivitetsniveau. Det er en god ide at starte et vægtreduktionsprogram med at erstatte andre proteinkilder med Amino-Complex Valleprotein.

Hvis jeg lider af laktose-intolerans, skal jeg så undgå Amino-Complex Valleprotein?

Amino-Complex Valleproteinkoncentrat på 80 % indeholder mellem 5 og 6 % laktose. Det lave laktoseindhold kan normalt godt tolereres af personer, der lider af laktose-intolerans. I mange tilfælde kan andre mælkeprodukter (op til 2 kopper pr. dag) også tåles, så længe de tages til måltiderne sammen med andre former for fødevarer. Hvis man er allergisk over for mælkeprotein (og det gælder mindre end 1 % af befolkningen), er det vigtigt at vide, om den allergiske reaktion skyldes kasein, valle eller begge del. Man kan sagtens være allergisk over for kasein, men ikke over for valleprotein.

Hvis du har mistanke om, at du enten er laktose-intolerant eller allergisk over for mælkeproteiner, så kontakt din læge for at være på den sikre side.

Hvor meget fedt og kolesterol er der i Amino-Complex Valleprotein?

Ifølge American Heart Associations standarder bør du holde dit kolesterolindtag på mindre end 300 mg pr. dag. De fleste valleproteinisolater indeholder intet eller næsten intet fedt og kolesterol og anbefales som en del af fedtfattige og kolesterolfattige kostprogrammer. Valleproteinkoncentrat indeholder små mængder fedt og kolesterol, og denne information vil fremgå af produktets varedeklaration.

Hvad er bivirkningerne ved at tage Amino-Complex Valleprotein?

Der ER ingen dokumenterede bivirkninger ved at tage Amino-Complex Valleprotein, forudsat at du ikke er allergisk over for mælkeprotein eller er laktose-intolerant. Hvis du har mælkeallergi, bør du henvende dig til din læge, før du begynder at tage valleproteintilskud. Hvis du er laktose-intolerant, så vælg et valleproteinisolat, som kun indeholder spor af laktose, om noget overhovedet.

Er Amino-Complex Valleprotein sikkert for gravide og børn?

Amino-Complex Valleprotein er et komplet protein af høj kvalitet, og det er en acceptabel proteinkilde for sunde, gravide kvinder og børn – forudsat at de ikke lider af mælkeallergi. Det næstmest forekommende indholdsstof i Amino-Complex Valleprotein er alfa-laktalbumin, som er en af de vigtigste proteiner i modermælk. Modermælkserstatninger – også de produkter, der gives til for tidligt fødte børn – omfatter ofte valleprotein. Hvis du er gravid, så spørg din læge for at være sikker på, at du får det rigtige protein.

Amino-Complex Valleprotein fås i bøtte med 400 g og 900 g og som instant med 400 g.

Læs også
Aminosyrer til ældede muskler
Amino-Complex Valleprotein – tips til et langt, sundt liv
Valleprotein hjælper dig til at holde vægten – uden afsavn
Valleprotein er godt for ældre
Amino-Complex Valleprotein – det protein, du har brug for!
Valleprotein kan måske forhindre fedtlever
Proteintilskud sænker blodtrykket
Protein: Forskning og udvikling på ernæringsområdet