Kosttilskud Naturmidler

Activin – et lovende naturmiddel

Mange forskere mener, at det lovende naturmiddel Activin ligger i front med hensyn til potent antioxidant virkning.

En undersøgelse fra Creighton University i Omaha, USA, der blev offentliggjort i april 1977, har betegnet Activin vindruekerneekstrakt som den nye »superantioxidant«. Forskerholdet sammenlignede den patenterede Activin vindruekerneekstrakt med F-vitamin (betegnelsen for de to fedtsyrer alfalinolensyre og linolensyre), C-vitamin og betacaroten og fandt ud af, at Activin vindruekerneekstrakt over for nogle frie radikaler er 100 % stærkere end C-vitamin, 575 % stærkere end F-vitamin og over 400 % stærkere end betacaroten.

Undersøgelser har vist, at nogle bioflavonoider udøver op til 50 gange mere antioxidant aktivitet end vitaminerne C og E. En undersøgelse på University of California, Davis, viste, at flavonoiderne i røde druer fra planten Vitis vinifera er 1000 gange stærkere end E-vitamin med hensyn til at hæmme iltningen af LDL-kolesterol hos mennesker.

Activin - et lovende naturmiddel

Hvad er Activin?

Activin er en rig, naturlig blanding af biologisk aktive flavonoider, herunder proanthocyanidin monomerer (fx catechin, epicatechin, gallocatechin og epigallocatechin) og oligomerer (fx kæder af to, tre, fire eller flere monomerenheder, kaldt dimerer, trimerer, tetramerer og højere oligomerer). Uafhængige undersøgelser bekræfter det høje indhold af proanthocyanidiner og en naturlig balance af biologisk aktive flavonoider i Activin.

Mere end 30 in vitro og in vivo tests viser, at den unikke sammensætning af flavonoider i Activin ikke blot er biotilgængelige, men en stærk eliminator af frie radikaler og en kraftig hæmningsfaktor over for celleskader, påførte af frie radikaler. In vivo undersøgelser viser, at Activin er let optageligt og føres til de væv, hvor dets evne til at beskytte DNA og cellemembran-lipider mod angreb af frie radikaler er signifikant højere end vitaminerne C og E og betacaroten.

Flavonoider er naturligt forekommende, vandopløselige, polyfenole antioxidanter, der findes ikke bare i røde druer, men også i mange andre frugter (fx æbler) og grønsager (fx løg) og i grønne og sorte teer. Flavonoiderne omfatter to store grupper af beslægtede bestanddele, anthocyaniner og anthoxanthiner. De næsten farveløse anthoxantiner omfatter forskellige flavoner, flavonoler og flavonoder. Der findes over 4.000 flavonoider, hvoraf ca. 260 er anthocyaniner. Anthocyaniner er naturlige pigmenter, der giver de lyserøde, purpurrøde, røde, violette og blå farver i blomsterne kronblade, frugter, grønsager og andre planter.

Disse komponenters biologiske aktivitet forklarer højst sandsynligt rødvins og druesafts blodplademodvirkende egenskaber, som kan observeres uden høje ethanolniveauer. De kan således medvirke til forhandlingen af åreforkalkningsprocessen, der starter med oxideringen af LDL, og nedsætte risikoen for blodpropper.

Vigtige gevinster for sundheden

Som en potent antioxidant har Activin vindruekerneekstrakt vidtrækkende helsefordele. I tillæg til sin antioxidantvirkning (og måske på grund af den) kan Activin vindruekerneekstrakt bruges effektivt til

  • mindsket iltning af cellemembranernes lipider
  • forebyggelse og behandling af hjertesygdomme
  • styrkelse af kredsløbet gennem styrkelse af blodkarrene og de røde blodlegemers fleksibilitet
  • forebyggelse af kapillærsvaghed og tilbøjelighed til blå mærker
  • diabetes og hermed forbunden nethindelidelser
  • makuladegeneration
  • behandling og forebyggelse af åreknuder
  • sårheling
  • stimulering af immunsystemet

Activin 90 kapsler (50 mg) fra Natur-Drogeriet A/S forhandles af Matas og helsebranchens specialforretninger.

Læs også
Activin medvirker til at forebygge sygdom
Activin kan modvirke de skadelige virkninger af stress
Vindruekerneekstrakt kan forebygge og behandle Alzheimers
Vindruekerner beskytter mod skader ved kemoterapi
Beskyt prostata med vindruekerneekstrakt
Activin vindruekerneekstrakt – en hjælp, hvis du vil tabe dig
Blå mærker? Her er et par gode råd…
Gode råd til at undgå forkølelse