Aldrig før i historien har man brugt så mange kræfter på at få et større udvalg af fødevarer, samtidig med at så mange lider af en eller anden form for fejlernæring.
Hele vores krop er opbygget af utallige celler, som hver for sig er en levende organisme og samtidig er et lillebitte kemisk laboratorium. Afhængig af dens plads og funktion i kroppen kræver hver celle småbitte mængder af en bred vifte af metalliske salte, som naturligvis kommer over i blodet fra den mad, vi spiser. Metallerne (kendt under betegnelsen sporstoffer) skal være til stede i tilstrækkelige mængder i en normal, varieret kost, specielt vegetarisk kost.
Overforarbejdet mad = mad uden næringsstoffer
Det er nu en kendt sag, at meget af vores moderne mad bliver overforarbejdet og ofte denatureret, primært af økonomiske grunde. Mange ernæringseksperter begræder fx, hvad der sker med hvede og sukker, når man fjerner de bedste næringsstoffer. Der er lavet mange forsøg på at erstatte de sporstoffer, der forsvinder ved forarbejdning og madlavning, men langt de fleste er mundet ud i, at man i stedet skal indtage en tablet eller en kapsel. Urtemedicinere har gennem årtier protesteret mod denne form for behandling, fordi isolerede mineralsalte stort set ikke optages af kroppen.
Det er langt bedre at tage mineralsalte/sporstoffer i organisk form, dvs. når disse kemiske stoffer er blevet optaget og omdannet af planter. Der findes ikke bedre måder at indtage sporstoffer i organisk form på end Blæretang kapsler, lavet af planter, der er vokset i et havvandsmiljø, hvor stort set alle kemiske elementer er i opløsning. Det er gavnligt for alle at tage en kur med Blæretang kapsler med jævne mellemrum. De giver et potentielt tonikum til hver eneste celle i kroppen – og der kan ikke ske andet end noget godt ved at tage dem.
Læs også
Blæretang: Din kilde til naturligt jod
Blæretang indeholder masser af antioxidanter
Blæretang sænker den glykæmiske reaktion
Blæretang kan fremme udskillelse af tungmetaller
Blæretang kapsler har flere helsevirkninger
Tang kan modvirke Helicobacter pylori-relaterede sygdomme
Alfalfa: En lidt overset plante