Hjerne

Ginkgo biloba beskytter og bevarer din hjerne

Ginkgo biloba gør noget godt for din hjerne: Få hukommelsen og den mentale energi tilbage – og bliv skarpere end dine omgivelser!

Forøg din koncentrationsevne

Ilt er det primære brændstof for hjernen. Ginkgos evne til at øge ilttilførslen til hjernen giver dig en mental energi, der er til at tage og føle på – i form af fokusering, koncentration og mental skarphed.

Styrk din hukommelse

Ginkgos evne til at beskytte hjernecellerne mod stress, iltning, beskadigelse og død – og samtidig øge deres evne til at kommunikere effektivt – bevarer din dyrebare hukommelse.

Ginkgo biloba - til din hjerne

Giv kredsløbet et spark

Ikke alene er ginkgo i stand til at nære et rask kredsløb – stoffet kan også øge iltningen af blodet og kroppen. Dårligt kredsløb, øjensygdomme og alle former for hjerneproblemer har gavn af øget ilt­ning.

Ginkgo biloba er en af de ældste planter, man kender til, og tusindvis af forsøg viser, at dette leven­de fossil fremmer hukommelsen og koncentrationsevnen og er et effektivt næringsstof til behand­ling af Alzheimers og demens, fordi det øger cirkulationen og leverer ilt til hjernen. Igangværende forsøg undersøger ginkgos mulige indvirkning på højdesyge, grøn stær, makulær degeneration og kredsløbssygdomme.

Bevar din sunde hjerne og den mentale energi

Hjerneceller dør naturligt gennem livet, men stress, giftstoffer og sygdom kan få det til at ske hur­ti­gere. Ginkgos evne til at beskytte og fremme hjernecellernes evne til at overleve betyder, at stoffet muligvis er en af nøglerne til forebyggelsen af degenerative hjernerelaterede sygdomme og til beva­relsen af en sund hjerne og mental energi – hele livet igennem!

Ginkgo bilobas virkning på de mentale præstationer hos patienter med svag demens, dvs. let forvirrede og besvær med hukommelsen, er blevet undersøgt seriøst i en række lægevidenskabelige forsøg siden 1975. Der er gennemført en del afprøvninger af ginkgo biloba-præparater, og sammenfattende peger studierne på, at ginkgo biloba kan hjælpe ved den tilstand, som betegnes “cerebral vaskulær insufficiens”. Det betyder “hjernesvigt som følge af forringet blodforsyning”. De kliniske symptomer på tilstanden er følgende:

  • Hukommelses- og koncentrationsbesvær
  • Træthed
  • Øresusen og svimmelhed
  • Hovedpine
  • Nervøsitet
  • Glemsomhed og forvirring
  • Depressive træk
  • Nedsat fysisk ydeevne

Læs også
Ginkgo biloba styrker hjernens funktioner
Ginkgo biloba til din hukommelse
Ginseng og ginkgo biloba – et godt makkerpar
Ginkgo biloba påvirker ikke blodfortyndende medicin
Activin beskytter dine hjerneceller mod alderen
Folsyre kan måske beskytte hjernen mod Alzheimers

Kilder
Sastre J, Millán A, de la Asunción G et al. A Ginkgo biloba extract prevents mitochondrial aging by protecting against oxidative stress. Free Radic Biol Med. Jan 1998;24(2):298-304.
British Journal of Clinical Pharmaceutics, 1992.