Hjerne Sund kost og livsstil

Cholin får de grå celler til at leve længere

Gode nyheder til alle, der gerne vil beholde deres åndsevner og blive ældre med værdighed – uden at blive dårligere og dårligere til at huske. Amerikanske læger har fundet frem til det stof, der kan bremse for tidlig aldring af hjernen: Det hedder cholin og findes i lecithin og i kapselform!

Soja lecithin er en god kilde til cholin

Når hukommelsen svigter

Mennesket har ca. 10 mia. hjerneceller, men fra 50 års-alderen falder dette tal støt og roligt, fordi cellerne mangler cholin. Og uden dette stof kan hjernecellerne blive svækkede. Millioner af mennesker kender det: Man bliver mere og mere glemsom – og til sidst har man også problemer med navne på venner og bekendte. Ubehandlet kan denne snigende proces med årene føre til hukommelsestab.

Cholinet kaldes også for “tankevitaminet”, og det er både byggestenen og det aktive stof for hjernecellerne. Stoffet styrer, hvor hurtigt informationerne kommer fra celle til celle, og hvad der bliver lagret i hukom­melsen, så man kan kalde det frem.

Du har to muligheder for at sikre dig en tilstrækkelig tilførsel:

  • Lecithin forsyner hjernecellerne med stoffet og understøtter deres funktion. Du kan huske mere, du bliver bedre til at koncentrere dig, og din mentale formåen øges. Fra Natur-Drogeriet A/S fås Sojalecithin.
  • Cholin-kapsler, også fra Natur-Drogeriet A/S, medvirker til en normal omsætning af fedtstoffer i kroppen, er med til at vedligeholde en normal leverfunktion og har betydning for en normal nedbrydning af homocystein i blodet. Homocystein er en aminosyre, der øger risikoen for kredsløbsproblemer, hvis det ikke bliver omsat.

Læs ogsåCholin fås i vegetabilske kapsler
Cholin styrker hjernen og hjælper kroppen ved spidsbelastning
Cholin til den ældre generation
Cholin og lecithin er livsvigtige næringsmidler
Lecithin: Derfor er det vigtigt
Alzheimers: Kan cholin medvirke til at løse gåden?
Homocystein – en overset dræber
Cholintilskud til mødre: Beskyt barnet mod COVID-19-skader
Anprisninger: Cholin