Diabetes Kosttilskud Krom Sund kost og livsstil

Diabetes type II – naturmidler, der støtter dine livsstilsvalg

Diabetes er en irriterende sygdom, men også en problemstilling, hvor du selv kan gøre en del ved hjælp af naturmidler. Du ved sikkert allerede alt om motion og kost, så her får du blot nogle tips til, hvordan naturens skatkammer kan støtte dig i processen.

Antallet af danskere med diabetes er næsten fordoblet på ti år. Derfor er diabetes, og forskningen i hvordan man kan forebygge, behandle eller skabe støtteterapi, en opgave ikke kun for ganske få insulinproducerende firmaer, men en opgave, vi alle må bidrage til. Hvad enten vi er producenter, forskere, almindelige borgere eller behandlere.

Kanelbark kan måske reducere behovet for insulinKanelbark med insulin-lignende egenskaber

Noget tyder på, at kanelbark kan hjælpe personer med diabetes type II til at nedsætte behovet for insulin, hvilket er en vigtig støtte, da netop øget behov for insulin er forbundet med øget risiko for senskader, der kan opstå ved en ikke vel-reguleret diabetse. Det er desværre ikke ualmindeligt, at dårlig sårheling, et forværret syn eller endog kredsløbsproblemer med efterfølgende amputation, kan blive en realitet, hvis ikke man får styr på vægt, kolesterol, motion og kostvaner.

Kroppens evne til at reagere på insulin forbedres med det rette kanelbarkekstrakt, og dermed normaliseres blodsukkerniveauet. Såvel reagensglas- som dyreforsøg har vist, at stoffer fra kanelbark, som du bl.a. finder i Insu Complex, ikke blot stimulerer insulinreceptorerne, men også hæmmer det enzym, som deaktiverer dem. Det gør, at receptorernes evne til at udnytte glukosen forbedres betydeligt.

I 2003 offentliggjorde man resultaterne af det første kliniske forsøg på mennesker. I det placebo-kontrollerede forsøg fik forsøgspersonerne, som alle var diabetikere, min. 1.000 mg kanelbark (svarende til 1 Insu Complex kapsel) pr. dag i seks uger. Man kunne konstatere en forbedring i det fastende blodsukkerniveau (18-29 %), triglyceridindholdet i blodet (23-30 %), LDL-kolesteroltallet (7-27 %) og det samlede kolesteroltal (12-26 %). Man kan her øge effektiviteten ved at tage 1 tablet tre gange dagligt.

Carnitin sænker LDL-kolesterolet hos diabetikereCarnitin sænker LDL-kolesteroltallet hos diabetikere

Diabetes er ofte ledsaget af et forhøjet kolesteroltal. Tilskud af carnitin kan i statistisk signifikant grad reducere mængden af iltet LDL-kolesterol hos patienter med diabetes. Iltet LDL spiller en rolle ved åreforkalkning og sygdomme i hjertets kranspulsårer – særligt hos patienter, som samtidig har et højt blodsukkerniveau. Carnitin er et mikronæringsstof med antioxiderende og fedtreducerende virkning.

Du kan stadig leve det søde liv

Sukker og den forkerte type fedt er diabetikerens største fjende. I dag findes der fine sunde alternativer fx BirkeSød og SteviaSød. Spørg i din helsekostbutik, som gerne vil guide dig til et sundere diabetesliv.

Krom er med til at regulere blodsukkeretHusk din krom!

Krom sørger for, at cellevæggen får en dør, så insulinet kan komme ind i cellerne og virke. Det skaber mindre behov for tilførsel af insulin og færre rutsjeture i blodsukkeret. Altså et mere stabilt liv med din diabetes, som, hvis du passer godt på dig selv, ikke behøver at være en hæmsko, men en vej til et meget sundere liv, end du måske før har levet. Her kunne man vælge Natur-Drogeriets Maxi Chrom, som indeholder pr. tablet 100 mikrogram krom fra krompicolinat, der er bundet til en organisk syre modsat uorganiske kromforbindelser.

Forebyg de værste senskader

Alfa-lipon kan modvirke senkomplikationer ved diabetes

Alfa-liponsyre spiller en vigtig rolle i kontrollen med diabetes, specielt for de omfattende iltnings- og inflammatoriske ændringer, der sker i forbindelse med sygdommen. Alfa-liponsyre fremmer bl.a. insulinfølsomheden og glukoseoptagelsen. Diabetikere har en øget risiko for kredsløbsproblemer, herunder ophobning af cellegifte. Ved at beskytte mod skader i blodkarnettet kan Alfa- liponsyre reducere risikoen for, at der opstår kar- og nyrekomplikationer.

Alfa-liponsyre har vist sig at være særligt effektiv til at forebygge den smertefulde svækkelse, der går under betegnelsen diabetisk neuropati – en næsten uundgåelig komplikation hos personer med dårlig blodsukkerkontrol. I Danmark kan du købe de forebyggende tabletter Alfa-lipon+ Minitabs, som også indeholder C- og E-vitamin.

Læs også
Diabetes – find ud af, om du er i risikozonen!
Diabetes-paradokset
Hvorfor får flere type II-diabetes?
Kanel forbedrer blodsukkerniveauet
Carnitin sænker LDL-kolesteroltallet hos diabetikere
Carnitin og type II-diabetes
Krom mod diabetes type II
Type II-diabetikere mangler B12-vitamin og folsyre
Alfa-liponsyre er godt for Type II-diabetikere

Diabetisk neuropati: Alfa-liponsyre hjælper

Kilde
Artikel af Marianne Palm, bragt i magasinet sund-forskning.dk forår 2013