Folkesundhed Kosttilskud Urinvejslidelser

Marietidsel kan medvirke til at hæmme prostatakræft

Forskerne har i nogen tid vidst, at marietidsel (Silybum marianum) beskytter mod visse former for prostatakræft. To ekstrakter af marietidselfrø, silymarin og silibinin, er længe blevet anbefalet som leverstyrkende middel. Og de er i øvrigt begge kendt for deres generelt sundhedsfremmende egen­skaber.

Man har fornylig testet adskillige aktive indholdsstoffer i silymarin og silibinin for at fastslå, hvilket der havde den kraftigste indvirkning på prostatakræft. Isosilybin B, som kun findes i silymarin, hvor det udgør 5 %, var det mest ensartet stærke stof til undertrykkelse af cellevækst sammenlignet med andre indholdsstoffer i og ekstrakter af marietidsel. Forskerne konkluderer derfor, at marietidseleks­trakt beriget med isosilybin B – eller isosilybin B alene – kan vise sige at være det mest effektive stof til forebyggelse og behandling af prostatakræft.

Marietidsel findes i to produkter fra Natur-Drogeriet A/S: Marietidsel kapsler og Cardulon. Du kan naturligvis også købe marietidselfrø til en god kop urtete.

Marietidsel kan medvirke til at hæmme prostatakræftLæs også
Marietidsel har mange gode egenskaber
D-vitamin og fremskreden prostatakræft
Resveratrol medvirker til at hæmme prostatakræft
Omega-3 fedtsyrer øger chancen for at overleve prostatakræft
Fiberrig kost giver lavere risiko for prostatakræft
Marietidsel – leverens ven og hjælper
Marietidselekstrakt undertrykker leverkræft

Kilde
Davis-Searles PR, Nakanishi Y, Kim NC et al. Milk thistle and prostate cancer: differential effects of pure flavonolignans from Silybum marianum on antiproliferative end points in human prostate carcinoma cells. Cancer Res. 2005;65(10):4448-57.