Kosttilskud

Candolic – et godt alternativ til naturligt hvidløg

Hvis du hører til dem, der absolut ikke kan fordrage smagen eller lugten af hvidløg, men gerne vil nyde godt af hvidløgets fortræffelige egenskaber, er der hjælp at hente ved at ty til Candolic kapsler fra Natur-Drogeriet A/S.

Candolic, som er et lugtdæmpet special-hvidløgspræparat, er bl.a. meget virksomt, når det gælder om at få bugt med de bakterier, som fremkalder svampesygdommen Candida albicans. Udviklingen af nye bakterier, som er modstandsdygtige overfor alle kendte antibiotika, er blevet et stort sundhedsproblem – ikke mindst på hospitalerne. Men læger ved Boston’s University Medical Center har opdaget, at hvidløg kan dræbe alle disse bakterier. Lægerne anvendte frisk hvidløgsekstrakt, der var fortyndet 250 gange og fandt, at ekstrakten dræbte alle de undersøgte bakterier – også dem, der var modstandsdygtige over for alle andre former for antibiotika.

Lægerne mener, at hvidløgs antibiotiske virkning skyldes, at det indeholder allicin. Dvs. at kun hvidløgspræparater, der indeholder alliin og derfor er i stand til at danne allicin, har en medicinsk effekt på disse bakterier.

Man har ved forsøg påvist, at det antimikrobiale stof allicin fra hvidløg, cinnamal­de­hyd fra kanel og berberin fra gyldensegl har en stærkt hæmmende indvirkning på overvækst-bakte­rier som staphylococcus, E.coli og gærsvampe – uden at påvirke lactobacilli og bifido-bakterier. Den beskyttende virkning af allicin mod Salmonella, Staphylococcus aureus og E. coli kan ses af skemaet herunder.

Mikroorganisme Mindste koncentration med hæmmende virkning ved 24 timer
µg/ml
Staphylococcus aureus 26
Eschericia coli 44
Candida albicans 36
Saccharomyces cerevisiae 49
Bacillus cereus 47
Listeria monocytogenes 60
Salmonella enteritidis 62
Pseudomonas aeruginosa 237
Lactobacillus sp. 390-520
Enterococcus sp. 650-1820

Læs også
Hvidløg – det enestående naturmiddel
Hvidløg til vampyrer – og alle os andre!
Hvidløg og kredsløbssygdomme
Hvidløgskapsler – genvej til de sundhedsfremmende egenskaber
Hvidløg og vindruekerner mindsker risikoen for blodkræft
Candolic – et hvidløgspræparat mod Candida albicans
Alma Nissen: Jeg spiser hvidløg som bolsjer!

Kilde
Rees et al, 1993