Kosttilskud

Blæretang indeholder masser af antioxidanter

Antioxidanter er vigtige for kroppen, og her kan blæretang være en god kilde.

Et EU-finansieret projekt, der undersøger det ernæringsmæssige indhold i tang, viser, at tang har stort antioxidant potentiale. Antioxidanterne i nogle former for tang er mere biologisk tilgængelige end i andre.

I et interview siger SWAFAX-projektleder Ian Rowland, at man har gennemført to  forsøg, som viser, at visse ekstrakter af tang har et højt indhold af antioxidante polyfenoler. “Landplanter har
alle disse polyfenoler i sig, men tang har man aldrig rigtigt undersøgt for antioxidant potentiale – så det er vi nu i gang med, og resultaterne er meget lovende”, siger Rowland, som er forskningsdirektør og leder af Hugh Sinclair Unit of Human Nutrition ved Reading University. “En af de væsentligste ting at undersøge om polyfenoler – uanset om de kommer fra tang eller landplanter – er, hvor let de optages i kroppen”.

Blæretang indeholder masser af antioxidanterIfølge Rowland er der masser af tang med højt potentiale, fordi det indtil nu primært er blevet anvendt som en hel fødevare eller som kilde til vitaminer og mineraler.

Læs også
Blæretang – det bedste helsemiddel fra havet
Blæretang kapsler beriger din kost
Blæretang kan fremme udskillelse af tungmetaller
Tang er meget næringsholdigt
Blæretang kapsler til din skjoldbruskkirtel
Antioxidanter – det bedste forsvar mod frie radikaler
Næringsstoffer til mitokondrierne = mere energi
Anprisninger: Jod