Fordøjelsesproblemer Mave

Ingefær mod sure opstød

Ingefær kan være et bedre middel mod dårlig fordøjelse og sure opstød end syreblokerende medicin. Et forsøg offentliggjort i tidsskriftet Molecular Research and Food Nutrition sammenlignede syreblokkeren Lansoprazole og ingefær for deres sår- og Helicobactor pylory-hæmmende egenskaber.

Forsøget viste, at ingefær var bedre til at hæmme syreproduktionen end Lansoprazole. Ganske vist giver den syreblokerende medicin omgående lindring, men den har skadelige bivirkninger, som fjerner naturlig mavesyre fra kroppen. Det påvirker den måde, hvorpå kroppen nedbryder fødevarer og optager næringsstoffer og mineraler, hvilket kan forårsage clostridium-infektion, diarré, lungebetændelse, knoglebrud, mavelæsioner og kræft.

Medicin, der enten fjerner eller påvirker mavesyren, deaktiverer også de såkaldt proteolytiske enzymer, der er nødvendige for nedbrydning af fødevarer og beskytter mod infektion. Men ingefær indeholder en stor mængde proteolytiske enzymer og har bakterie-, virus- og parasithæmmende egenskaber.

Det skal bemærkes, at forsøget fokuserede på isolater af ingefærroden, og at indtagelse af hele planten ikke fjerner symptomerne omgående, som Lansoprazole er i stand til. Men at lade ingefær indgå i en kost, der omfatter mange hele fødevarer, er måske at foretrække til at beskytte mod og hæmme sure opstød.

Ingefær virker godt mod sure opstødLæs også
Mavebesvær: Er der ild i din mave?
Halsbrand – når maven har brug for en ildslukker
Halsbrand kan være en alvorlig lidelse
Fordøjelsesproblemer kan løses uden piller
Ingefær – Østens lækre multimedicin
Ingefær mod appetitløshed, kvalme og køresyge
Ingefær reducerer kvalme som følge af kemoterapi
Kinesisk malurt mod halsbrand
Ernst Schneider: Mavesygdomme – forebyggelse og helbredelse

Kilder
Sayer Ji. Can Ginger Beat Out The Multi-Billion Dollar Acid Blockers? 19. august 2012.
Siddaraju N og Dharmesh M. Inhibition of gastric H+, K+-ATPase and Helicobacter pylori growth by phenolic antioxidants of Zingiber officinale. Mol Nutr Food Res, marts 2007; 51(3):324-32. PMID: 17295419.