Diabetes Fordøjelsesproblemer Kosttilskud

Kanel med MHCP mod diabetes og andre lidelser

Kanel indeholder stoffet MHCP, som har en gavnlig indvirkning på diabetes, som ca. 1/4 mio. danskere lider af. Af dem har 80 til 90 % diabetes type II. Desuden er der formentlig 100.000-200.000 mennesker, der faktisk har diabetes type II, men som ikke har fået diagnosen endnu. Antallet af type II-diabetikeres er stærkt stigende. Sygdommen er knyttet til kostvaner, manglende motion, rygning og overvægt.

Kanel med MHCP mod diabetes og andre lidelserMen der er hjælp at hente i noget meget velkendt – kanel!

Ifølge forskere fra USDA Beltsville Nutrient Requirements and Functions Laboratory kan kanel forbedre fedtcellers udnyttelse af glukose. De isolerede og identificerede det kemiske plantestof, der giver kanelet dets aktivitet, og man mener, at det kan gavne diabetikere på flere forskellige måder. Plantekemikaliet, methyl-hydroxy-chalcon-polymer (MHCP), er ikke kun en nyopdagelse i forhold til Cinnamomum cassia, men også i forhold til plantekemikalieområdet generelt.

MHCP øger cellernes iltning af glukose med op til 20 gange, forbedrer insulinreceptorernes funktion i cellen og har en stærkt antioxidant virkning. Hundredvis af personer har henvendt sig til laboratoriet for at berette om, hvordan Cinnamomum cassia har hjulpet dem til at nedsætte deres insulindosis eller behov for anden medicin. “Dette er meget vigtigt,” forklarer biokemiker dr. Richard Anderson, “fordi de fleste af de sekundære komplikationer, som diabetikere oplever, fx kredsløbssygdomme, skyldes det forhøjede insulinniveau”.

Virksom mod bakterier

Forskere ved Kansas State University har senere undersøgt, om man også kan bekæmpe E. coli-bakterier med kanel. Daniel B. Mowrey, leder af American Phytotherapy Research Laboratory i Salt Lake City, Utah og forfatter til The Scientific Validation Herbal Medicine, siger: “Cinnamomum cassia er antiseptisk og kan være med til at dræbe de bakterier, der forårsager tandkødssygdomme og nedbrydning af tænderne”. Cinnamomum cassia kan også gøre det af med sygdomsfremkaldende svampe og vira. En tysk undersøgelse har vist, at Cinnamomum cassia fuldstændigt kan undertrykke årsagen til de fleste infektioner i urinrøret (Escherichia coli bacteria) og den svamp, der har hovedansvaret for svampeinfektioner i skeden (Candida albicans).

Hvad kan MHCP?

Da Cinnamomum cassia er en meget naturlig og prisgunstig kilde til MHCP, magnesium og en række andre gavnlige stoffer, er det en meget nem og billig måde at udskyde helbredsproblemer på – specielt de problemer, der har relation til aldersrelaterede glukose/insulin-ubalancer.

Helbredsfremmende virkninger

Cinnamomum cassias enestående helbredende evner skyldes tre grundlæggende typer af indholdsstoffer fra de essentielle olier i barken. Disse olier indeholder aktive komponenter kaldet cinnamaldehyd, cinnamyl acetat og cinnamyl-alkohol plus en lang række andre, flygtige substanser.

Antimikrobiale evner

På grund af de essentielle olier kan Cinnamomum cassia også betegnes som ‘antimikrobial’ fødevare. Der er forsket en del i Cinnamomum cassias evne til at bremse bakterie- og svampevækst, bl.a. gærsvampen Candida. Laboratorieforsøg har vist, at væksten af gærsvampe, som ellers er resistente over for almindelige svampebekæmpende midler, fx fluconazol, i de fleste (men ikke alle) tilfælde kan stoppes med Cinnamomum cassia med MHPC.

Blodsukkerkontrol

Cinnamomum cassia kan i betydelig grad hjælpe mennesker med ikke-insulinkrævende diabetes (type II). Kroppens evne til at reagere på insulin forbedres – og dermed normaliseres blodsukkerniveauet. Såvel reagensglas- som dyreforsøg har vist, at stoffer som Cinnamomum cassia ikke blot stimulerer insulinreceptorerne, men også hæmmer det enzym, som deaktiverer dem. Det gør, at receptorernes evne til at udnytte glukosen forbedres betydeligt.

Kilde til kostfibre og mineraler

Ud over de enestående essentielle olier er Cinnamomum cassia også en fantastisk kilde til kostfibre og til mineralerne jern og mangan – og en meget god kilde til kalk. Denne kombination af kalk og fiber er vigtig og kan hjælpe med til at forebygge forskellige lidelser. Såvel kalk som fiber kan binde sig til galdesalte og være med til at fjerne dem fra kroppen og dermed forebygge den skade, som visse galdesalte kan forårsage på cellerne i endetarmen. Risikoen for kræft i endetarmen reduceres, og kroppen tvinges til at nedbryde kolesterol for at kunne producere ny galdesaft, når galden fjernes ved hjælp af fibre. Denne proces kan være med til at sænke et forhøjet kolesteroltal – og dermed forebygge åreforkalkning og hjertesygdom. For personer, der lider af irritabel tyktarm, kan fibrene i Cinnamomum cassia være en hjælp mod såvel forstoppelse som diarré.

Et traditionelt “varmt” kosttilskud

Ud over de essentielle oliers aktive komponenter og Cinnamomum cassias næringsmæssige sammensætning er den brune bark også højt værdsat i energetiske behandlingssystemer som fx traditionel kinesisk medicin for sine varmende egenskaber. Traditionelt er Cinnamomum cassia blevet brugt til at lindre symptomerne på forkølelse.

Kanel med MHCP mod diabetes og andre lidelserLæs også
Kanel forbedrer blodsukkerniveauet
Kanel smager godt og virker godt
Diabetes type II – naturmidler, der støtter dine livsstilsvalg
Natur-Drogeriets krydderier – en fryd for sanserne!
Kanel mod fedtlever
Forbrugererfaring: Krom og kanelbark regulerede mit blodsukker

Kilder
Broadhurst CL et al. Insulin-like biological activities, culinary and medicinal plant aqueous extracts in vitro. J Agric Food Ch 2000; 48(3):849-52.
Calucci L et al. Effects of gamma-irradiation on the free radical and antioxidant contents in nine aromatic herbs and spices. J Agric Food Chem 2003; 51(4):927-34.
Duke JA et al. US Department of Agriculture Phytochemical and Ethnobotanical Data Base, 1998.
Bailey CJ, Day C. Traditional plant medicines as treatment for diabetes. Diabetes Care 1989, 12, 553-564.
Ensminger AH et al. Food for health: A Nutrition Encyclopedia. Clovis, California: Pegus Press; 1986.
Fortin F (red). The Visual Foods Encyclopedia, Macmillan, New York.
Grieve M. A Modern Herbal. Dover Publications, New York.
Karalee JJT et al. A hydroxy chalcone derived from adipocytes. J Am Coll Nutr 2001;20(4):327-36.
Otsuka H et al. [Studies on anti-inflammatory agents. VI. Anti-inflammatory constituents of Cinnamomum sieboldii Meissn (forfatters oversættelse)] Yakugaku Zasshi 1982; 102(2):162-72.
Quale JM et al. In vitro activity of Cinnamom zeylanicum against azole resistant and sensitive Candida species and a pilot study of cinnamon for oral candidiasis. Am J Chin Med 1996;24(2):103-9.
Quattara B et al. Antibacterial activity of select fatty acids and essential oils against six meat spoilage organisms. Int J Food Microbiol 1997;37(2-3):155-62.
Takenaga M et al. In vitro effect of cinnamic aldehyde, main component of Cinnamomi Cortex, on human platelet aggregation on arachidonic acid metabolism. J Pharmacobiodyn 1987; 10(5):201-208.
Vander Ende DS, Morrow JD. Release of markedly increased quantities of prostaglandin D2 from the skin in vivo in humans after the application of cinnamic aldehyde. J Am Acad Dermatol 2001;45(1):62-7.