Diabetes Forkølelse, influenza og andre Infektioner Stress, angst og depression

Ginseng til dit immunforsvar mm.

Ginseng er en urt, man bør tage med i betragtning, når man skal behandle problemer med immunforsvaret, de mentale funktioner (stress) og diabetes. Urten har en lang historie i asiatiske kulturer.

Det urtepræparat, der refereres til som ‘ginseng’, udvindes of rødderne af adskillige planter. En af de mest almindeligt anvendte – og bedst udforskede – er Panax ginseng, også kaldet asiatisk eller koreansk ginseng. De væsentligste aktive indholdsstoffer i Panax ginseng er ginsenosider, som har vist sig at have en række sundhedsfremmende, bl.a. betændelseshæmmende og antioxidante virkninger.

Resultater af kliniske forsøg viser, at Panax ginseng kan forbedre den mentale funktion, immunforsvaret og sygdomme med relation til diabetes. Generelt synes Panax ginseng at kunne tåles af alle, men der manes dog til forsigtighed ved samtidig indtagelse af visse lægemidler, fx warfarin, orale blodsukkersænkende midler, insulin og nardil. Panax ginseng synes ikke at fremme den fysiske præstationsevne. Produkter med en standardiseret ginsenosid-koncentration findes på markedet.

Kilde
Am Fam Physician, 2003; 68(8):7539-42.