Diabetes Kosttilskud

Alfa-liponsyre for bedre blodsukkerkontrol

Kan jeg også anvende alfa-liponsyre til at forbedre min blodsukkerkontrol?

Alfa-liponsyre (ALA) anvendes ofte som et væsentligt stof i forbindelse med nervesmerter – særligt de nervesmerter, der optræder i forbindelse med diabetes. Men for type II-diabetikere viser det sig, at ALA er godt til mere end diabetes-skadede nerver.

Det heromtalte forsøg, som er foretaget af forskere i Thailand, viser, at ALA kan bedre blodsukkeret (HAlc) på langt sigt hos diabetikere. Jo højere dosis ALA, desto lavere blodsukkerniveau med 1.200 mg om dagen som den optimale dosis. Forsøget viste også, at ALA bidrog til at mindske iltningen af blodfedt – den proces, der ligger bag åreforkalkning.

Og det er væsentligt, for hjertesygdom og hjerneblødning er blandt de førende dødsårsager hos diabetikere. For nervesmerter er 300 mg to gange om dagen optimalt – og samtidig en god dosis for diabetikere.

Alfa-liponsyre - også til blodsukkerkontrolLæs også
Alfa-liponsyre – hvad er det, og hvad gør det?
Diabetisk neuropati: Alfa-liponsyre hjælper
Forhøjet blodsukker øger risikoen for kognitiv svækkelse og vaskulær demens
Forbrugererfaring: Alfa-liponsyre hjælper på flere lidelser
Lider du af diabetes type II? Prøv at se nærmere på baobab!

Kilde
Porasuphatana S et al. Glycemic and oxidative status of patients with type 2 diabetes mellitus following oral administration of alpha-lipoic acid. A randomized, double-blinded placebo-controlled study. Asia Pac J Clin Nutr. 2013;21(1):12-21.