Kosttilskud Naturlig støtte til vægttab

Guarana kan støtte vægttabsprogrammer

Intet kosttilskud kan sikre vægttab, hvis man ikke samtidig ændrer sin kost og/eller motionsvaner, men visse urter som fx guarana kan medvirke til at holde badevægtsnålen på et acceptabelt niveau.

De indfødte i regnskoven i de øvre dele af Amazon-floden i Brasilien har længe brugt guarana (Paullinia cupana) som et middel til at øge energiniveauet, dæmpe appetitten og give ekstra energi inden fysiske udfoldelser. Guarana bruges primært på samme måde som kaffe eller te – som en sikker og letindtagelig sti­mu­lant på grund af frøets indhold af koffein. I Sydamerika bruges guarana overalt i drikkevarer i sam­me omfang, som colanød bruges i USA. Pasta af tørrede guaranafrø er længe blevet brugt til andre formål. I den traditionelle folkmedicin i Amazon-området anvendes guarana ofte af de ind­fødte som en stimulans, til at modvirke træthed, give energien et løft, øge koncentrationen og løfte humøret.

På nuværende tidspunkt er guaranas stimulerende, termogeniske, appetitundertrykkende og diure­ti­ske egenskaber veldokumenterede, og det gør guarana til det ideelle tilskud til vægtkontrolprogram­mer. Guarana indeholder naturligt mellem 2,5 og 7 % koffein samt begrænsede mængder af de rela­terede stoffer theofyllin og theobromin.

Koffeinindholdet betyder, at folk har forskellige tolerancetærskler over for guarana. Ca. 15 % af alle voksne er overfølsomme over for koffein. Men for­søg viser, at op til 300 mg koffein pr. dag er sikkert og gavnligt for de fleste voksne.

Guarana kan være med til at støtte vægttabLæs også
Guarana – en energigivende urt, der er super for din fordøjelse
Guarana – ren energi fra den brasilianske jungle
Brasilianske urter – guarana, ipe roxo, stevia og pilantus
Indholdsstoffer i Ipe Roxo og deres helbredende virkninger
Vægttab – nemme råd til et godt resultat
Vand – en genvej til vægttab og velvære
Vægttab med proteinrig kost

Kilder
Evans WC. Trease and Evans’ Pharmacognosy, 13. udgave. Philadelphia, Bailliere Tindall, 1989.
Bruneton J. Pharmacognosy, Phytochemistry, Medicinal Plants. 2. udgave. Paris: Lavoisier Publishing, 1993.