Naturlig støtte til vægttab

Det kan godt betale sig at tælle kalorier

Hvis du konstant kæmper for at tabe dig, men det ikke rigtigt lykkes, så kan det være, at du tæller kalorierne forkert. Ja, det er ikke kun en mulighed – faktisk viser ny forskning, at der er meget stor sandsynlighed for det.

Adskillige undersøgelser har vist, at de fleste har en tendens til at undervurdere deres kalorieindtag. Det viser sig også, at de mest overvægtige er dem, der har lettest ved at sætte kalorieindtaget for lavt. I den senest offentliggjorte undersøgelse, som kommer fra Human Nutrition Research Center i Beltsville, Maryland, bad man 98 mænd og kvinder fortælle, hvor meget de spiste i løbet af en 24-timers periode. Forskerne verificerede derefter deres indtag ved at måle de stofskifteprodukter, der udskilles med urinen. Her viste det sig, at 85 % af kvinderne undervurderede deres kalorieindtag med mere end 600 kalorier i gennemsnit, og at 60 % af mændene undervurdere med næsten lige så meget. Det er en stor forskel i kalorier, når man tager i betragtning, at det kun kræver 3.500 kalorier at tage 500 gram på.

Og hvad skal man så gøre? Skriv “kaloriedagbog” – i hvert fald i nogle uger – og vej de portioner, du spiser. Det kan lyde som en træls opgave, men det kan være ganske informativt. Når først du har portionerne under kontrol, så bliv ved med at føre dagbog, indtil du føler, at dit daglige kalorieindtag er under kontrol. Hvis du føler, at tingene skrider for dig, eller du begynder at tage på igen, så begynd at skrive dagbog og mål portionerne af igen.

Læs også
Færre kalorier – sundere hjerte
Kalorier og joule – hvordan regner man om?
Uden motion virker slankekuren ikke
Man bliver slank af at bevæge sig – ikke sulten
Du forbrænder kalorier, når du ligger stille – men ikke ret mange…
Sommerslank med Body Kraft sojaprotein