Naturlig støtte til vægttab Naturmidler

Curcuma: Den sikre måde at tabe sig på!

Det ville ikke være så dårligt at tabe sig et par kilo, men der er ligeså mange slanketips og kure, som der er sand ved stranden: Ananaskur, kartoffelkur osv. osv. Men måske skulle du kigge på Curcuma!

Specielt fedtdepoterne på maven og hofterne er farlige. Kroppen er oversvømmet af fedtopløselige giftstoffer, som har sat sig fast i fedtdepoterne. Det er ikke kun fedtopløselige vitaminer – som fx E-vitamin – der bliver oplagret og koncentreret i fedtvævet. Det gælder også skadelige stoffer, der stammer fra det omgivende miljø, eller som vi optager via kosten.

Curcuma kan være løsningen, hvis man vil tabe sig

Når kiloene rasler af, kan giftstofferne blive farlige

Når kroppen ikke kan fordøje eller udskille disse stoffer, bliver de pakket godt væk og lagret i fedtdepoterne. Her er de inaktive og er ikke til skade for kroppen. Planter har det væsentligt lettere: Giftige stofskifteprodukter transporteres til bladene og lagres i vakuoler. Om efteråret falder bladene af og med dem de skadelige stoffer.

Men hos mennesker kan giftstofferne igen blive skadelige, når man taber sig. Ved nedbrydning af fedtdepoter dannes der atter farlige fedtradikaler, som beskadiger blodkarrene. Det kan føre til iltning og aflejring af den LDL-kolesterol, som der findes mest af i blodkarrene.

Dertil kommer, at man ofte får ubehagelige tarmproblemer, når man lægger sin kost om, fordi kroppen har det svært med den ændrede situation. Hvis man prøvet at være på slankekur, ved man, at det ofte fører til oppustethed og forstyrrelser i fedtfordøjelsen. Oftest er der tale om mangel på galdesyrer. Dårligt fordøjet føde bringer tarmen ud af balance. Hvis man øger produktionen af galde, forsvinder tarmproblemerne i løbet af ingen tid.

Curcuma longa – fordøjelsesspecialisten fra Indien

Der er hjælp at hente i lægeplanten curcuma longa, fordøjelsesspecialisten fra Indien – herhjemme kendt under navnet gurkemeje, det asiatiske krydderi, som gør karry aromatisk og gult uden at gøre det stærkt. Via en enestående kombination af ekstremt stærke antioxidante curcuminer og æteriske olier fremmer den fedtforbrændingen. Og samtidig kan curcumin bremse de farlige radikaler, som findes i enhver form for kost. De sarte blodkar bliver beskyttet – og åreforkalkningen får ikke en chance. Og sidst, men absolut ikke mindst regulerer den gule, indiske krydderurt også ofte et forhøjet kolesterolspejl.

Fordøjelsesproblemer, giftstoffer fra stofskiftet og kolesterol – ét middel, tredobbelt virkning. Professor dr. med Volker Fintelmann beskriver her en nyligt afsluttet forsøg med et curcuma-longa-produkt: “Specielt ved forstyrrelser i fedtforbrændingen er behandling af dyspeptisk fordøjelsesbesvær med Curcuma longa uden bivirkninger og meget let at tolerere for de fleste patienter, som desuden nyder godt af de positive sidegevinster: Nedbrydning af frie radikaler og toksiner og forebyggelse af kræftsygdomme.”

Gurkemejerod er den vigtige ingrediens i Curcuma kapsler. Kapslerne forhandles af Natur-Drogeriet A/S i bøtte med 90 eller 180 stk. og i en version, hvor gurkemeje er kombineret med sort peber for bedre optagelse i kroppen. Curcuma Black fås i bøtte med 180 kapsler. Kan fås i Matas og helsekostbutikker.

Læs også
Gurkemeje – en stærk antioxidant
Gurkemeje: Kemi og farmakologi
Curcuma – et interessant alternativ til ingefær
Curcumin kan reducere vækst i kræftsvulster i hoved og hals
Nutraceutiske stoffer er med til at forlænge din levetid
Karry en gang om ugen kan modvirke demens
Krydderier, der styrker dit helbred
Gurkemeje Latte